Berlingske Business

Presset bank prøver at hente ny kapital

Andelskassen
Foto:

Danske Andelskassers Bank, der trækkes med risikable udlån, vil nu forsøge at polstre sit kapitalgrundlag med ny kapital.

Danske Andelskassers Bank ønsker at refinansiere bankens eksisterende statslige hybride kapitalindskud gennem en udvidelse af bankens aktiekapital i form af en fortegningsretsemission i løbet af fjerde kvartal 2015.


Det oplyser Danske Andelskassers Bank (DAB) i en meddelelse til fondsbørsen

Fortegningsretsemissionen skal kombineres med en efterfølgende optagelse af et eller flere erhvervsobligationslån i kapitalmarkedet. Det er nye regler, der har medført en række skærpelser af, hvad der kan medregnes i pengeinstitutters
kapital, og hvor megen kapital et pengeinstitut skal have, som gør, at banken vil styrke sit kapitalgrundlag på denne måde.

DAB har igangsat forberedelsen af fortegningsretsemissionen og har i den forbindelse indledt dialoger med institutionelle investorer, oplyser banken.


- Banken tilstræber, om muligt, at indhente garantier fra institutionelle investorer med henblik på at opnå en garanteret fortegningsretsemission med et bruttoprovenu på 150-175 mio. kr, skriver DAB i fondsbørsmeddelelsen.

Bliver fortegningsretsemissionen en succes, har banken til hensigt som en del af kapitalplanen at søge at udstede et eller flere erhvervsobligationslån på op til i alt 300 mio. kr. og anvende nettoprovenuet herfra til at indfri resten af bankens eksisterende statslige hybride kernekapital.


Fortegningsretsemissionen skal dog først godkendes. Derfor indkalder bankens bestyrelse til en ekstraordinær generalforsamling, der skal afholdelse den 4. november 2015, hvor bestyrelsen vil stille forslag om kapitalnedsættelse og ophævelse af stemmeretsbegrænsning.

På den ekstraordinære generalforsamling vil bestyrelsen desuden foreslå, at man nedsætter aktiekapitalen fra lidt over 550 mio. kr. til lidt over 110 mio. kr. ved at reducere den nominelle størrelse af af selskabets aktier fra 10 til 2 kr.

 

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen