Berlingske Business

PFA-formandsfavorit: Jeg kommer med erfaring og netværk

PFA-formandsfavorit: Jeg kommer med erfaring og netværk
ARKIVFOTO 2010 af Torben Dalby Larsen- - Se RB 28/4 2016 13.14. Aviskongen og det mangeårige bestyrelsesmedlem af PFA Pension Torben Dalby Larsen er indstillet til at blive formand for PFA's bestyrelse ved forsikringsselskabets generalforsamling torsdag eftermiddag. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) Foto:

Aviskongen og det mangeårige bestyrelsesmedlem af PFA Pension Torben Dalby Larsen er indstillet til at blive formand for PFA's bestyrelse ved forsikringsselskabets generalforsamling torsdag eftermiddag.

Baggrunden er ifølge manden i centrum selv, at han kommer med en solid erfaring fra erhvervslivet og et omfattende netværk i bagagen. Det fortæller han til Ritzau Finans forud for generalforsamlingen.

»Jeg har været med i gamet et stykke tid. Jeg kender de organisationer og mange af de mennesker, der står bag. Det er derfor, at jeg er blevet opfordret, tror jeg«, vurderer Torben Dalby Larsen.

Allan Polack

Et team skal køre butikken

Han påpeger dog samtidig, at det ikke blot er én mand, der skal køre butikken. Det er et team.

»Det, vi er i gang med, er en udviklings- og fornyelsesproces med en ny direktion, en ny strategi, og hvor bestyrelsen lægger for med blandt andet en ny næstformand og et nyt strukturudvalg«, forklarer Torben Dalby Larsen.

Det er Niels-Ulrik Mousten, der indtil marts var direktør for Danske Capital, som er indstillet til at blive næstformand.

»Derfor synes jeg, at det er et meget spændende tidspunkt, og derfor har jeg sagt ja til at lade mig opstille«, uddyber han.

På PFA's generalforsamling bliver bestyrelsen formelt valg, og på et efterfølgende konstituerende møde bliver det officielt bestemt, hvem der får hvilke poster. På det næstkommende bestyrelsesmøde ventes det, at der vil blive igangsat flere nye tiltag.

»Det ene er, at PFA's bestyrelse som en af meget få nu får ikke blot et, men to medlemmer, som opfylder kravene om både uafhængighed, kompetence og ekspertise«, forklarer Torben Dalby Larsen.

PFA

Det andet, der skal ske, er, at det nuværende revisionsudvalg bliver ændret til et revisions- og investeringsudvalg.

»Det er udtryk for, at vi vil prioritere fokus på det yderligere fra bestyrelsens side«, forklarer Torben Dalby Larsen.

Bliver mere uafhængige

Det er blevet indstillet, at den nuværende næstformand, Jens Due Olsen, bliver formand for udvalget, og at Niels-Ulrik Mousten og tidligere departementschef Carsten Dybvad bliver medlemmer.

Tredje skridt bliver at nedsætte et strukturudvalg på førstkommende bestyrelsesmøde. Det skal gennemgå vedtægter, aktionæroverenskomster og valgmetoder og i løbet af året komme med forslag til fremtiden.

»Jeg tror, at det sidste har været stærkt medvirkende til, at jeg er blevet opfordret til at stille op som formand, fordi jeg har et stort erfaringsgrundlag og kontaktnet«, vurderer Torben Dalby Larsen.

»Således bliver vi mere uafhængige, får en næstformand, som opfylder alle kravene, og vi får Jens Due Olsen i en meget central rolle for et styrket revisions- og investeringsudvalg. Jeg tror, at man skal se det som en samlet pakke«, uddyber han.

Torben Dalby Larsen.

Led i ny strategiplan

PFA har ud over en ny direktion også en ny strategiplan for 2020. Den skal sætte fokus på at skabe værdi for pensionsselskabets kunder.

»Det bliver min opgave at forbinde bestyrelsen og direktionen i en fælles indsats om de resultater og samtidig at stå i spidsen for de udvalg, vi nedsætter«, slår Torben Dalby Larsen fast.

Torben Dalby Larsen har været medlem af PFA's bestyrelse siden 1992. Han er chefredaktør og administrerende direktør for Sjællandske Medier. Han er desuden bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Deal.dk A/S, PFA Fonden, ATP og Lønmodtagernes Garantifond.

PFA

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen