Berlingske Business

Pensionsgigant leverer stærkeste resultat i fem år

ATP
En medarbejder hos ATP i Hillerød. Pensionskassen kan onsdag morgen præsentere regnskabet for årets første seks måneder. Foto:

Danmarks største pengekasse ATP har i årets første seks måneder formået at hæve sit milliardstore afkast op på det højeste niveau i fem år.

14,7 mia. kroner. Så meget har pensionskassen ATP formået at skabe i afkast i årets første seks måneder. Det er det højeste niveau i fem år, oplyser selskabet onsdag  morgen i sit halvårsregnskab. Afkastet er fordelt på 7,8 mia. kroner i første kvartal og 6,9 mia. kroner i andet kvartal. Afkastet er i forhold til ATP’s bonuspotentiale - ATP’s reserver - på 14,6 procent.

Resultatet var ifølge ATP drevet af positive afkast bredt funderet, hvor det største positive afkast blev opnået i porteføljen af børsnoterede danske aktier på 4,1 mia. kroner. Også unoterede aktier, børsnoterede udenlandske aktier og investeringer i kredit gav ifølge pensionskassen »store positive afkast«. De seneste fem år har ATP opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 15,8 procent, og man har formået at positive afkast i 18 ud af 20 kvartaler.

ATP-direktør Christian Hyldahl

»Vores medlemmer kan glæde sig over det stærkeste halvårsafkast i fem år. Det er jeg godt tilfreds med. Men vi skal ikke måles på kortsigtede afkast. Vi er til for at skabe langsigtet værdi for vores medlemmer, hvilket vi har været dygtige til historisk,« udtaler adm. direktør Christian Hyldahl i regnskabsmeddelelsen.

Renter udfordrer

Pensionskassen hæfter sig ved, at finansmarkederne i Europa i årets første seks måneder var præget af kursstigninger på aktiemarkederne og af moderate rentestigninger, mens renterne i USA endte på nogenlunde samme niveau som ved årets begyndelse.

»Den geopolitiske usikkerhed er steget, mens usikkerheden i økonomien er faldet. Amerikansk og europæisk økonomi udvikler sig positivt, men renterne er stadig ekstremt lave. Det er godt for væksten, men for investorerne vil det være en udfordring fortsat at skabe tilsvarende høje afkast i kommende kvartaler og år. Vi har fortsat råderum til at tage risiko for at skabe afkast, men vi gør dette via en meget disciplineret tilgang til porteføljekonstruktion og risikostyring, så vi på den lange bane kan skabe tilfredsstillende resultater på trods af det lave og usikre afkastmiljø,« lyder vurderingen fra Christian Hyldahl.

22BUSpensionister-142301.jpg

Overgår egne forventninger

De »store positive afkast« i de andre investeringsgrupper end børsnoterede danske aktier er mere specifikt tre mia. kroner fra unoterede aktier, 2,4 mia. kroner fra børsnoterede udenlandske aktier, 2,1 mia. kroner fra investeringer i kredit, 1,1 mia. kroner fra investeringer i fast ejendom, 910 mio. kroner fra stats- og realkreditobligationer og 648 mio. kroner fra investeringer i infrastruktur.

ATP har tilsyneladende sat et relativt konservativt mål for hele 2017 - pensionskassen har i hvert fald hidtil formået at overgå det markant på årets første seks måneder.

Resultatmålet er fastsat til syv procent i forhold til bonuspotentialet primo året, hvilket svarer til 7,0 mia. kroner fra »Investering og Afdækning efter skat og omkostninger« for hele året 2017. I første halvår er man nu oppe på 11,6 mia. kroner, hvilket af ATP vurderes som »særdeles tilfredsstillende«.

16BUSHyldahl-161851.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen