Berlingske Business

Parken-bank stod bag samtlige lukkeauktioner

JG1
Foto:

FIH havde sad i en periode på to uger på næsten samtlige lukkeauktioner i Parken-aktien. »Det er småhandler,« lyder det fra Glistrups advokat

Der stod FIH på stort set alle lukkeauktioner i Parken-aktien i en periode i efteråret 2007. I den meget omtalte sag om kursmanipulation i Parken, har anklagemyndigheden netop fremlagt en række analyser, der viser, at FIH Erhvervsbank sad på så godt som 100 procent af lukkeautionerne i Parken-aktien mellem 20. november til 6. december 2007.

I ovennævnte periode var der kun to dage, hvor FIH ikke sad på rub og stub af de handlede aktier i lukkeauktionen. FIH-bank var på dette tidspunkt rådgiver for Parken-toppen, og tidligere administrerende direktør, Jørgen Glisturp, var flere gange i ugen i kontakt med banken for at diskutere Parkens opkøb af egne aktier.

»Jeg vil bede retten bide mærke i, at der er tale om handel med ganske få aktier,« påpegede Glistrups advokat, Karoly Németh, i retten, da anklageren fremlægger sine analyser.

Lukkeauktionerne, som FIH altså sad fuldstændig på, havde oftest en størrelse på mellem 100-320 aktier. Anklagemyndigheden ville efter Némeths kommentar gerne vide, om Némeths også mener, at en handel på over 300 aktier var »få aktier«

»Det er småhandler,« konstaterede Németh, der er til lejligheden havde lavet et skema, der sammenholdt den samlede omsætning i aktien med omsætningen i lukkeauktionerne. Her var ikke opgivet procenter, men lidt hurtig overslagsregning viste, at lukkeauktionerne udgjorde mellem 5-25 procent af den daglige omsætning i Parken aktien.

JG

Sad på markedet

I samme analyse fremlagde anklagemyndigheden også et skema, der viste, hvor stor en del af den daglige omsætning, som FIH sad på. Her viste skemaerne, at FIH sjældent sad på mindre end 20 procent af den samlede omsætning, men at man på flere dag var over 60 procent og på tre dage i løbet af november-december 2007 var FIH sågar over 80 procent af handlerne.

Karoly Németh gjorde det klart, at det på et senere tidspunkt ville blive et tema, hvorvidt Jørgen Glistrup var vidende om, at FIH sad på så stor en del af omsætningen.

FØ2

Selv samme Jørgen Glistrup har tidligere forklaret, at han på et tidspunkt gav FIH lov til handle op til to tredjedele af den daglige omsætning i Parken-aktien.

»Jeg har det skidt med at gå op på to tredjedele, det er ikke noget. jeg er glad for. men på den anden side kan jeg ikke leve med, at jeg ikke kan afdække mine egne aktier. Men jeg er pisket til det,« sagde Glistrup i retten i fredags.

Glistrup har selv forklaret, at han var »pisket« til at købe stort ind af egne aktier, fordi forskellige optionsprogrmamer og virksomhedskøb havde gjort, at Parken manglede mange tusinde af sine egne aktier til at honorere disse aftaler.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

glistrup

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen