Berlingske Business

Ole Andersen: Ingen planer om større opkøb

Ole Andersen
Der har på det seneste været rygter om fusion mellem Danske Bank og en svensk storbank, men Danske Banks formand, Ole Andersen, skyder rygterne ned i forbindelse med torsdagens generalforsamling i Danske Bank. Foto:

Der har på det seneste været rygter om fusion mellem Danske Bank og en svensk storbank, men Danske Banks formand, Ole Andersen, skyder rygterne ned i forbindelse med torsdagens generalforsamling i Danske Bank.

Årets generalforsamling forløb væsentligt roligere end generalforsamlingerne i de senere år og særligt årene efter krisen. Hvad skyldes det, tror du?

»Det skyldes i høj grad, at resultaterne er blevet bedre og bedre de seneste fem år. Det er altid rarere at kunne rapportere om fremgang end om problemer, og jeg håber – hvilket aktionærerne også gav udtryk for – at de har været tilfredse med udviklingen de seneste fem år. Vi er tilfredse med resultatet for 2015, men det betyder ikke, at vi hviler på laurbærrene og mener, at vi er færdige med forbedringer. Vi er ikke tilfredse med niveauet, hverken på vores indtjening eller vores afkast. Men vores første prioritet er kundetilfredsheden. Den arbejder vi stenhårdt med, og heldigvis går det i den rigtige retning. Man kan miste tillid fra kunderne ganske hurtigt, og vi er helt opmærksomme på, at det tager lang tid at bygge den op igen.«

Danske Bank generalforsamling

Lars-Erik Brenøe (direktør i A.P. Møller Fonden) træder ind i bestyrelsen, og dermed styrker Mærsk-familien sin position i Danske Banks bestyrelse (Trond Westlie, finansdirektør i A.P. Møller - Mærsk A/S, sidder i forvejen som næstformand i Danske Bank-bestyrelsen). Hvad tolker du ud af det?

»Det tolker jeg overhovedet ikke. Det er bestyrelsen i Danske Bank, der har nomineret bestyrelsesmedlemmerne. Der har været et ønske fra A.P. Møller Holding/Fonden om at få mulighed for at pege på et bestyrelsesmedlem, og det vil vi selvfølgelig gerne forholde os til. Det er jo ikke sådan, at man kan pege på hvem som helst. De har ønsket at pege på Lars-Erik Brenøe, og det, synes vi, er et rigtigt godt valg. Han bidrager til kompetencerne i Danske Banks bestyrelse med hans erfaring. Det er ganske naturligt, at en aktionær på 20 pct. får mulighed for at pege på et bestyrelsesmedlem.«

USA-FED/

Ingen kommentar til markedsrygter

Også Hilde Tonne fra Telenor Group er ny i bestyrelsen. Vil de to nye ansigter medføre nævneværdige ændringer i bestyrelsens arbejde eller strategi?

»Nej, vi har jo også et mål om at bevare noget kontinuitet i bestyrelsen. Det er derfor, at vi kun udskifter to bestyrelsesmedlemmer. Hilde Tonne kommer langt hen ad vejen med nogle af de samme kompetencer, som Jim Hagemann Snabe (der forlader bestyrelsen, red.) bidrog med, men forhåbentlig også med nogle nye vinkler. Så jeg ser ikke revolutioner på den side. Jeg tror, at vi kan fortsætte det gode bestyrelsesarbejde, som vi har, men at vi også kan få lidt fornyelse.«

Cees't Hart.

Hvor står Danske Bank i forhold til eventuelle opkøb af andre banker?

»Vi har ingen planer om større opkøb. Period.«

Der har ellers været rygter om en mulig fusion med svenske storbanker, først SEB og senest Swedbank...

»Vi kommenterer aldrig på markedsrygter, men jeg tror ikke, at jeg kan sige det tydeligere end det, jeg lige har sagt.«

ole

Hvordan skal I så udfolde jeres nordiske potentiale, som du nævnte i din beretning som en af de fire vigtigste fokusområder for de kommende år?

»Vi tror på, at vi har en rolle at spille som udfordrer i de øvrige nordiske markeder. Vi tror på, at der er et vækstpotentiale, men vi er meget opmærksomme på, at det sker uden at ændre vores risikoappetit. Så det skal selvfølgelig være lønsom vækst. Det skal være vedvarende vækst. Derfor går vi stille og roligt til værks. Der bliver ikke tale om at flytte større markedsandele fra det ene år til det andet. Det skal være stille og rolig vækst, som sikrer, at vi kan bevare og forbedre den kundetilfredshed, som vi har i de markeder.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen