Berlingske Business

Østjydsk Bank tager nye skridt mod redning

Østjydsk Bank får kæmpeunderskud 10ranRambukBank 1a5
Foto:

Den økonomisk pressede Østjydsk Bank har i bestræbelserne på at sikre sin fremtidige eksistens indgået aftale med tre professionelle investorer om en garanteret aktieemission på 83,4 mio. kr.

Desuden har en professionel investor lovet at aftage et hybrid lån på 75 mio. kr., oplyser Østjydsk Bank i sit regnskab for første halvår af 2015, hvor der samtidig er blevet fremlagt en plan for en rekapitalisering af banken.

- Vi har nu taget et væsentligt skridt i arbejdet med at realisere indholdet i bankens genopretningsplan. Østjydsk Bank vil ved en gennemførelse af de planlagte kapitaltransaktioner få en markant forbedring i kapitalstrukturen, hvilket, alt andet lige, vil bringe banken ud af genopretning, siger Max Hovedskov, administrerende direktør i banken, i en meddelelse.

- Jeg synes, at man kan sige, at vi har fundet en ansvarlig løsning for banken, som ved dens gennemførelse indeholder en væsentlig styrkelse af kapitalgrundlaget, hvorfor det nu er muligt at se fremad, siger han.

Selve regnskabstallene tyder også på bedre tider for banken, hvilket især kommer af, at der i årets første seks måneder har været markant lavere nedskrivninger.

Østjydsk Bank kunne i første halvår notere nedskrivninger på 81,2 mio. kr. mod knap en kvart mia. kr. i samme periode året før.

Banken har til gengæld haft et fald i nettorente- og gebyrindtægterne. Det skyldes imidlertid primært, at banken i starten af året solgte to afdelinger til Jutlander Bank. Dette frasalg har samtidig betydet, at driftsudgifterne er faldet med 29 mio. kr. til 43,1 mio. kr.

På bundlinjen kan Østjydsk Bank glæde sig over et plus på 10,4 mio. kr. Det er en væsentlig fremgang fra året før, hvor banken må notere knap 200 mio. kr. En del af fremgangen skyldes dog en betaling på 73,1 mio. kr. som følge af salget til Jutlander Bank.

Trods bedringen i resultaterne konstaterer banken, at den er nødt til at få tilført kapital for at leve op til de lovmæssige krav, og det er altså her, at den nævnte aktieemission og lånet på 75 mio. kr. skal styrke banken. Emissionen vil efter planen blive gennemført i slutningen af 2015.

I forbindelse med regnskabet nedjusterer banken forventningerne til året og ser nu et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger mellem 115 og 125 mio. kr. I resultatet indgår betalingen fra Jutlander Bank på 73,1 mio. kr

Tidligere ventede banken et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger mellem 130 og 145 mio. kr.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen