Berlingske Business

Nykredit overvejer frasalg i stedet for børsnotering

Stor utilfredshed blandt Nykredits bankkunder
ARKIVFOTO 2016 af Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit- - Foto:

Investorkreds har lagt et tilbud på del af Nykredit, og det får finanskæmpen til at genoverveje børsnotering.

Forenet Kredit, som er hovedaktionær i Nykredit, har modtaget et købstilbud fra en dansk investorkreds på en minoritetsandel af foreningens aktier i selskabet.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Ifølge erhvervsmediet Finans.dk er bejlerne et konsortium bestående af blandt andet PFA Pension, PKA, AP Pension og Pension Danmark. Det erfarer Finans.dk.

Pensiondanmark vil ikke kommentere spørgsmålet om, hvorvidt pensionskassen er blandt de potentielle investorer og dermed hverken at be- eller afkræfte, om kassen er med i kredsen. Heller ikke PFA eller ATP ønsker at kommentere, hvorvidt de er en del af investorkredsen eller ej.

Sampension afviser derimod at være blandt de potentielle investorer i Nykredit.

Rent fagligt giver investeringen for pensionsselskaberne god mening, vurderer Søren Andersen, som er uafhængig aktuar i FPension med speciale i pension. Han påpeger dels, at finansielle virksomheder som investorer har gode forudsætninger for at forstå rammevilkårene uanset om det er de hedder Solvens II i pensionssektoren eller Basel i bank- og realkreditsektoren.

»Hvis nogen forstår den type af risiko og solvensbetragtnig, så er det virksomheder, der er i den finansielle sektor i forvejen,« siger han.

Desuden arbejder to af de nævnte investorer, PFA og AP, med forretningsmodeller, hvor kunderne selv er med til at dække solvens med eksempelvis den såkaldte Kundekapital i PFA.

Søren Andersen vurderer, at Nykredit som en unoteret investering vil blive lagt i markedsrentepensioner, hvor det er kunderne, der bærer risikoen. Ellers vil det trække for hårdt på reserverne bag de kundebestande, der har tilknyttede rentegarantier.

15BUSPix-Nykredit2-150329.jpg

Hverken Forenede Kredits pressechef  Mathias Bencke Fremmen eller Nykredits ditto Jens Theil vil kommentere sagen.

Bestyrelserne og koncerndirektionen vil nu vurdere, om tilbuddet samlet set er attraktivt alternativ til en børsnotering af Nykredit. Det handler blandt andet om, hvorvidt tilbuddet giver en tilfredsstillende adgang til egenkapital, skriver selskabet. Forenet Kredits bestyrelse vil på den baggrund tage stilling til, om tilbuddet skal anbefales til Forenet Kredits repræsentantskab, som skal træffe endelig beslutning om evt. salg af aktier.

Forenet Kredit ejer 89,8 pct. af aktierne i Nykredit.

I februar 2016 blev det besluttet at iværksætte et børsforberedende arbejde med henblik på, at Nykredit var klar til at gennemføre en børsnotering inden for 24 måneder. Beslutningen om at bringe finanskoncernen på børsen har lige siden mødt kritik fra kunder, medlemmer, og eksperter.

Landbrugspakken Landmænd Landbrug & Fødevarer, Formandsvalg ,

Ifølge fondsbørsmeddelelsen har Nykredits koncerndirektion efter aftale med bestyrelsen sideløbende undersøgt alternativer til en børsnotering. Dette har ført til dialog med flere investorer i foråret 2017, hvilket sidenhen har udviklet sig til konkrete forhandlinger mellem Nykredit, Forenet Kredit og en dansk
investorkreds. Det er disse forhandlinger, der nu har resulteret i et købstilbud, oplyser selskabet.

Arbejdet frem mod en børsnotering fortsætter, indtil andet er besluttet, oplyser Nykredit. Det var hidtil planen, at repræsentantskabet for Forenet Kredit på et møde den 23. november skulle stemme om, hvorvidt Nykredit skulle børsnoteres eller ej. I midten af september blev Danske Bank, JP Morgan og Morgan Stanley valgt til at stå i spidsen for børsnoteringen af Nykredit, der ifølge Berlingskes oplysninger stod til få markedsværdi på op mod 80 mia. kr., og op til 20 pct. af aktierne skulle blive udbudt ved noteringen. Det ville have været den største notering, siden det daværende DONG sidste år blev noteret til 110 mia. kr.

04BUSHemmelige-dokumenter-N.jpg

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen