Berlingske Business

Nykredit klar med kæmpeangreb på Jyske Bank

Nordeas danske topmand ny Nykredit-topchef
Nykredits topchef Michael Rasmussen Foto:

I morgen lancerer Nykredit et helt nyt realkredit univers til virksomheder under navnet Totalkredit Erhverv. Nu skal samarbejdsbankerne også sælge erhvervslån

Det har været en af de rigtig store sten i skoen, som Nykredit nu gør op med. Landets største realkreditselskab lancerer nemlig et storstilet nye realkredit-univers med titlen Totalkredit Erhverv, erfarer Berlingske Business.

Det er de ca. 50 banker i Nykredits Totalkredit-samarbejde, som også skal sælge realkreditlån til erhvervskunder. Hidtil har Totalkredit-lånene været forbeholdt privatkunder, men det er altså slut nu. Og dermed lukker Nykredit-topchef Michael Rasmussen nok en flanke. Nykredit er nemlig som tidligere beskrevet i Berlingske Business blevet beskyldt for at benytte salget af Totalkredit lån til at nuppe de bedste erhvervskunder og sende dem over privatkunde-forretningen. Koncernen har gentagne gange lovet bod og bedring – og har bl.a. Sydbank har ønsket at dette blev en del af den nye Totalkreditpakke, som Michael Rasmussen har lovet at gøre så attraktiv som muligt, erfarer Business.

nykredit

Der har sågar tidligere gået rygter om, at Nykredit faktisk tilbød erhvervskunder særligt lave bidragssatser, hvis de rykkede deres privatforretning over i Nykredit Bank – altså væk fra en af de lokalbanker i samarbejdet. Det oplevede en konkret Sydbank-kunde, som tidligere beskrevet af Berlingske Business. Det gjorde lokalbankerne sure, men det stoppes med det nye system, hvor der er vandtætte skotter mellem Totalkredit og Nykredit-forretningen.

Mandag sendte Nykredit et brev ud til samtlige medlemsbanker i Totalkredit samarbejdet, hvor man beskriver det nye produkt, som altså er sammenligneligt med Totalkredit privat. Dog med den forskel, at det fortsat er Nykredits folk, som skal vurdere de ejendomme, som skal belånes, mens det er bankerne, som sælger lånene og har det direkte kundeforhold. Til sammenligning ligger vurderingsopgaven også på medlemsbankernes skuldre i det eksisterende Totalkredit-privatkundesystem.

23BUSMichael-Rasmussen.jpg

Fra Jyske Bank, der sidste år købte Nykredit-konkurrenten BRFKredit og trådte ud af Totalkredit-samarbejdet, er kommentaren formel:

"Min eneste kommentar er, at vi byder den øgede konkurrence velkommen," lyder det fra Jyske Bank-direktør Anders Dam, som allerede er bekendt med det nye produkt, som ellers skulle holdes hemmeligt. Nykredit ønskede mandag aften ikke at kommentere på Berlingske Business' oplysninger.

Men fra direktør og låneekspert John Norden, som følger markedet tæt, er der tale om en god nyskabelse fra Nykredit-koncernen:

"Det er rigtig klogt, fordi det stopper jo den lille orm, der gnaver i hver eneste af de lokale samarbejdspartnere i Totalkredit-samarbejdet. Lokalbankdirektørerne har tænkt - "vi kommer med kunderne, så tager Nykredit dem." Inden Michael Rasmussen kom til som direktør var det et stort problem. Nu er det tindrende klart, hvordan tingene er fordelt."

PIX-Nykredit

Set med markedsbriller mener John Norden, at det primært er den mindre realkreditkonkurrent DLR, som primært finansierer landbrug og erhverv, som kommer til at blive irriteret over den nye aktør på erhvervslånemarkedet:

"Nu får bankerne et alternativ til at bruge DLR, som ellers delvist er ejet af lokalbankerne. De kommer nok til at mærke den øgede konkurrence mest. Jeg tror, at tiltaget kommer til at betyde mindre for Anders Dams koncern, for det er ikke naturligt, at de erhvervskunder ellers ville være endt hos BRFKredit. Jeg tror, at han ser mere neutralt på det."

Generelt mener John Norden, at nyheden er positiv for dansk erhvervsliv:

"Jeg tror, at det bliver godt for de små og mellemstore virksomheder især i Udkantsdanmark, at de får en ekstra ny finansieringskilde," forklarer John Norden.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen