Berlingske Business

Nykredit hæver prisen for 60.000 kunder

Nykredit Stor utilfredshed blandt Nykredits bankkunder
Arkivfoto Foto:

Nykredit har været i tænkeboks efter en afgørelse fra Konkurrencerådet, og det har ført til, at realkreditkæmpen hæver bidragssatserne for 60.000 kunder.

Det tog under en uge, men nu har Nykredit truffet beslutningen - 60.000 kunder skal fra næste sommer betale mere for deres realkreditlån.

De nye satser træder i kraft den 1. juli 2018 og gælder udelukkende realkreditlån til private i Nykredit Realkredit. Bidragssatserne for F1-F4-lån stiger med 0,15 procentpoint, mens satserne for øvrige lån stiger med 0,10 procentpoint.

Konkurrencestyrelsen besluttede i sidste uge at give Nykredit tilladelse til at hæve prisen. Dengang forlød det fra realkreditkæmpen, at man ville »overveje vores fremtidige prisstruktur på private lån«. Betænkningstiden førte ikke overraskende til, at priserne nu bliver hævet.

Nykredit

»Vi hæver bidragssatserne for en gruppe kunder i Nykredit Realkredit, som i en årrække har haft en lavere bidragssats end andre. Der skal være den rette balance mellem indtægter og omkostninger i alle grene af vores forretning. Med tilladelsen fra Konkurrencerådet kan vi tage et skridt i retning af at skabe bedre balance for denne gruppe af lån i Nykredit Realkredit,« udtaler Anders Jensen, koncerndirektør i Nykredit, i en pressemeddelelse.

Forskel på kunder

Nykredit anmodede i juni 2016 konkurrencemyndighederne om at give tilladelse til at hæve priserne for kunder i Nykredit Realkredit, da de betalte en lavere bidragssats, end Nykredits øvrige kunder i datterselskabet Totalkredit.

19BUS20170818-135627-3BM-13.jpg

Mens Totalkredits kunder har måttet se deres bidragssatser stige sidste år, var det nemlig ikke tilfældet for kunderne i Nykredit Realkredit. Årsagen til, at Konkurrencerådet overhovedet er inde over størrelsen af bidragssatserne i denne henseende, skal findes tilbage i 2003.

Her opkøbte Nykredit Totalkredit, og betingelsen fra konkurrencemyndighederne var, at Nykredit ikke måtte hæve bidragssatserne for boligejere i Nykredit Realkredit. Derfor har Nykredit efterfølgende ydet alle nye boliglån via datterselskabet Totalkredit, og de godt 700.000 kunder hos Totalkredit er altså ikke omfattet af denne afgørelse.

21BUSLouise-Mogensen-og-Cam.jpg

Efter 30. juni 2024 vil nye kunder i Nykredit Realkredit således ikke længere være beskyttet af tilsagn om et loft over bidragssatsen. Her kan Nykredit frit fastsætte bidragssatserne. Indtil junidagen i 2024 vil nye kunder i Nykredit Realkredit dog ikke blive opkrævet kurtage og kursskæring ved indfrielse i seks måneder efter varsling af bidragsstigninger efter krav fra Konkurrencerådet. Håbet er, at det kan sikre en vis konkurrence i markedet for realkreditlån.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen