Berlingske Business

Nykredit får flere påbud fra Finanstilsynet

Kunder har
Foto:

Landets realkreditkæmpe bruger en for simpel model til at opgøre markedsrisikoen, fastslår Finanstilsynet i en ny redegørelse. Nykredit tager påbuddene til efterretning.

Finanstilsynet retter nu kritik mod Nykredit-koncernen for ikke have en tilstrækkelig risikofølsom og retvisende model for opgørelse af kapitalkrav.

Det fremgår af en ny redegørelse fra Finanstilsynet.

Som et ud af to danske SIFI-institutter har Nykredit tilladelse til at anvende en såkaldt Value-at-Risk (VaR) model til opgørelse af kapitalkravet for generel risiko på markedsrisikoområdet.

Problemet er dog ifølge Finanstilsynet, at Nykredit Realkredit anvender en parametrisk VaR-model. Der er således tale om, at Nykredit bruger en for simpel model til at beregne risikoen ved tab i forbindelse med primært værdipapirer og aktier.

»Den anvendte metode er relativ simpel, ikke i overensstemmelse med best practice, og anvendes kun i mindre grad af instituttet selv i risikostyringen på området. Det er derfor Finanstilsynets samlede vurdering, at VaR-modellen ikke er tilstrækkeligt risikofølsom eller retvisende for instituttets markedsrisiko,« skriver Finanstilsynet.

Nykredit nedlægger 240 stillinger - 190 mister jobbetsss

Tilsynet kritiserer ligeledes, at Nykredit kun i mindre grad anvender modellen i risikostyringen på markedsområdet.

»Nykredit Bank anvender kun i mindre grad VaR-modellen i risikostyringen på markedsrisikoområdet. Banken fik derfor påbud om at sikre, at den forbedrede VaR-model anvendes som en integreret del af risikostyringen.«

Nykredit oplyser, at man noterer sig påbuddene fra Finanstilsynet og tager dem til efterretning.

»Nykredit er i proces med at udarbejde en ny model til beregning af kapitalkrav for markedsrisiko – en ny model der skal klargøre Nykredit til den kommende regulering inden for markedsrisikoområdet og samtidig imødekommer påbuddene. Indtil den nye model foreligger, vil Nykredit have et forhøjet kapitalkrav på den eksisterende model,« skriver Nykredit i en kommentar til redegørelsen.

Nina Smith

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen