Berlingske Business

Nye garantier fra PFA ryster konkurrenter

pfa
Foto:

Landets største pensionsselskab har lovet nogle kunder, at de over en treårig periode ville få et højere afkast end hos konkurrenten Danica.

Topfolkene i PFA Pension er gået længere end hidtil kendt i kampen om nye kunder. Danmarks største pensionsselskab har lovet at overgå en navngiven konkurrents afkast på investeringer over en treårig periode.

Berlingske Business kan i dag afsløre en hidtil ukendt garanti med vidtrækkende konsekvenser, som mindst en af PFAs store virksomhedskunder er blevet lovet.

Løftet stammer fra et udbud, hvor PFA kæmpede om en kunde med den store konkurrent Danica Pension. PFA endte med at love, at hvis virksomheden flyttede sin pensionsordning over til PFA, ville deres medarbejdere få et afkast, der ville være mindst 1,5 procentpoint bedre, end hvis virksomheden var blevet i Danica over en treårige periode.

22BUSSvend-Askaer.jpg

PFA skriver, at der er tale om en afkastkompensation, som gælder for medarbejdere med PFA Investerer – de nye markedsrentepensioner. Ifølge Berlingske Business’ oplysninger taler alt for, at en række andre store virksomheder har fået et lignende tilbud.

Løftet er meget usædvanligt, fordi det i princippet kan komme til at koste PFA mange penge, hvis Danica pludselig løber fra PFA, når det gælder afkast på investeringerne. Der er naturligt nok ingen, der kan forudsige, hvordan PFAs afkast udvikler sig i forhold til konkurrenterne. I modsætning til garantierne om Kundekapital – der også har været i vælten de seneste uger – gælder denne garanti hele opsparingens afkast og kan således blive til et større beløb.

Berlingske Business har ringet rundt til de øvrige pensionsselskaber, og ingen af dem kunne nogen sinde forestille sig at give en garanti, hvor de lover kunderne et bestemt merafkast i forhold til en navngiven konkurrent.

»Det kunne vi ikke finde på, og vi vil slet ikke give en afkastgaranti mod et andet selskab. Det er alt for farligt, for vi ved ikke, hvad der sker på finansmarkedet. Det kunne være, at det andet selskab ramte en guldåre. Og hvis garantien bliver noget værd, hvem skal så betale? Når vi er et kundeejet selskab, er det kun kundernes penge, vi vil kunne tage af,« siger adm. direktør Søren Dal Thomsen fra AP Pension, der i lighed med PFA er et kundeejet selskab.

RB Plus: Eksperter: Stop højtlønnedes fulde pension

Han understreger, at han ikke vil udtale sig om PFAs garantier.

PFAs kortfattede, skriftlige svar på en stribe spørgsmål fra Berlingske opklarer ikke, hvor pengene til garantierne kommer fra, eller hvor mange kunder, der er omfattet af denne garanti. Men selskabet skriver, at der er lagt et loft over, hvor stort et afkast, løfterne kan komme til at udløse, og dermed hvor stor en risiko løfterne udgør for PFA.

»Det kunne vi ikke finde på, og vi vil slet ikke give en afkastgaranti mod et andet selskab.« Søren Dal Thomsen, Adm. direktør fra AP Pension

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen