Berlingske Business

Nye filialer sikrede kundetilgang hos Spar Sjælland

Lars Petersson
Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland. Foto:

Sparekassen Sjællands realiserede sidste år netto rente- og gebyrindtægter på 1020 mio. kr., hvilket stort set er på niveau med 2014-niveauet på 1019 mio. kr.

På bundlinjen landede resultatet noget lavere end året forinden. I 2015 hentede Sparekassen Sjælland således et nettoresultat på 144,4 mio. kr. mod 180 mio. kr. i 2014. I regnskabet skriver koncern, at den anser resultat for at være tilfredsstillende.

»Årsagen til at resultat efter skat falder i forhold til året før, skyldes alene ændringen i kursreguleringer på 113,3 mio. kr. som følge af koncernens meget stærke likviditetsoverskud, der er placeret ud fra en meget lav risikoprofil i obligationer med kort løbetid. En rentestigning på obligationsmarkedet hen over 2015 har betydet et kurstab på beholdningen«, oplyser Lars Petersson, administrerende direktør, i regnskabet.

Lars Petterson

Fastholder udmeldte forventninger

Sparekassen Sjælland venter fortsat et basisindtjening 367-407 mio. kr. i indeværende år mod 410,8 mio. kr. i 2015.

Sparekassen venter at realisere et resultat efter skat, der er højere end det opnåede i 2015.

MONTEPASCHI-RESULTS/

Med til at skabe væksten i indtjeningen er en årlig besparelse på 17 mio. kr. i kapitalomkostninger, som skyldes konverteret efterstillet kapital i forbindelse med omdannelsen sidste år, bortfald af engangsomkostningerne i 2015 til børsnoteringen samt cirka 30 mio. kr. i faldende renteudgifter til udløbne højtforrentede indlån. De beløb er inkluderet i forventningerne til basisindtjeningen.

Derudover venter sparekassen en besparelse på 30 mio. kr. i forhold til sidste år på indbetalinger til indskyderordningen og afviklingsformuen.

CZB-IPO

Banken indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales 3 kr. i udbytte per aktie.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen