Berlingske Business

Ny strategiplan koster 300 job i Nykredit

Nykredits koncernchef Michael Rasmussen
Overskrift
Nykredits koncernchef Michael Rasmussen Foto:
-arkiv- ILL TIL RB-PLUS HISTORIE DER UDSENDES TORSDAG MORGEN. Hv
Overskrift
Foto:

Nykredit fremlægger nu en ny strategiplan, der kommer til at koste 300 job. Planen skal give besparelser på en halv milliard kr.

Realkreditkæmpen Nykredit, som har set udfordringerne hobe sig op, har mandag præsenteret en ny strategiplan er skal styrke selskabet for fremtiden. »Nykredit 2015«-planen, som den hedder,  skal styrke kundefokus, øge indtjeningen, effektivisere koncernen og udvikle Totalkredit-samarbejdet.

Den endelige plan er først klar til foråret, men implementering af planens delelementer vil ske løbende fra januar 2014 til udgangen af 2015. Dermed kan planen have fuld effekt fra 2016.

»Markedet, omgivelserne og rammerne for at drive en moderne finansiel virksomhed som Nykredit har ændret sig væsentligt gennem det sidste halve års tid. Nykredit har en markant position på markedet, og vi vil fortsat lægge vægt på at præge udviklingen af hele det finansielle marked. Nykredit besidder et stort potentiale, som vi med en række initiativer vil realisere. Når vi gennemfører »Nykredit 2015«”-planen, står vi med et endnu stærkere Nykredit,« siger koncernchef Michael Rasmussen.

michael rasmussen

Som led i planen vil Nykredit primært koncentrere sin virksomhed om danske privat- og erhvervskunder. På privatsiden vil fokus rette sig mod kundens bolig samt formuende kunder/Private Banking. Fokuseringen på de danske kunder betyder, at Nykredits tilbageværende låneporteføljer på det polske privatmarked skal afvikles, og omfanget af erhvervslåneporteføljer i udlandet til udenlandske kunder forventes reduceret.

På økonomisiden skal der effektiviseres, så lønsomheden bliver bedre.

Nykredit stiler efter at øge indtægterne, så indtjeningen fra kerneforretningen øges med  en milliard kr. med fuldt gennemslag fra 2016.

Og så skal der skæres en halv milliard kr. på omkostningerne, svarende til 10 pct. I den forbindelse ryger der op imod 300 leder- og medarbejderstillinger - helt overvejende i ikke-kundevendte funktioner. Reduktionen sker dels ved opsigelser, dels ved ikke at genbesætte ledige stillinger. Nykredit har i dag godt 4.000 ansatte omregnet til fuldtid.

25BUSNykredit-Krystallen.jpg

Målet for indtjenings- og omkostningsændringerne er, at forretningsafkastet isoleret set forbedres med et procentpoint og omkostningsprocenten reduceres med fem procentpoint inden udgangen af 2016.

Også IT-området i finanskoncernen skal revurderes. Nykredit har haft store problemer med et kostbart IT-projekt, men som led i den nye plan skal infrastruktur, udviklingsstrategi og projekter for koncernens IT-område tilpasses den fremtidige forretningsstrategi med en styrkelse af kunde/bruger-drevet prioritering. Som følge heraf reduceres større projekter i antal og omfang, skriver Nykredit i meddelelsen om den nye strategiplan.

nykredit

En del af »Nykredit-2015« er også at øge samarbejdet med Totalkredit. Der er allerede taget en række initiativer til en styrkelse af relationerne mellem pengeinstitutterne og Nykredit. I den forbindelse overtager koncernchef Michael Rasmussen posten som formand for bestyrelsen i Totalkredit.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen