Berlingske Business

Novo-fonden uddeler rekordmange milliarder

BM
»Det er i høj grad de økonomiske resultater i de virksomheder, vi er ejere eller medejere af, herunder særligt Novo Holdings A/S, Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, der har muliggjort, at vi igen i 2017 har kunnet hæve vores uddelinger betragteligt. Når virksomhederne leverer gode resultater, kan vi dele flere penge ud til gavn for samfundet,« siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden. Foto:

Aldrig før har Novo Nordisk Fonden uddelt så mange penge som i 2017. 5,8 milliarder kr. blev det til og det er en vækst på hele 38 procent i forhold til året før. Pengene er blevet uddelt til forskellige sundhedsprojekter, herunder 3,6 milliarder kr. som blev givet til nye, danske diabetes-centre.

Pengene vælter ud fra Novo Nordisk Fonden, som støtter sundheds- og velfærdsprojekter. I 2017 uddelte fonden 5,8 milliarder kr., og det er det højeste beløb nogensinde fra fonden, som ultimativt ejer to af Danmarks mest værdifulde selskaberr, Novo Nordisk og Novozymes, som sender penge op til fonden i form af udbytter.

»Det er i høj grad de økonomiske resultater i de virksomheder, vi er ejere eller medejere af, herunder særligt Novo Holdings A/S, Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, der har muliggjort, at vi igen i 2017 har kunnet hæve vores uddelinger betragteligt. Når virksomhederne leverer gode resultater, kan vi dele flere penge ud til gavn for
samfundet,« siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Fondens uddelinger i 2017 svarer til en stigning på 38 pct. i forhold til 2016, hvor fonden uddelte 4,2 mia. kr. Går man ti år tilbage var uddelingerne noget mere beskedne, her uddelte fonden til sammenligning 176 mio. kr., oplyser den i en regnkabsmeddelelse.

I alt 435 projekter blev støttet sidste år af Novo Nordisk Fonden. Det var projekter inden for bl.a. lægevidenskab, bioteknologi, diabetesbehandling, uddannelse og innovation samt humanitære og sociale formål.

»Størstedelen af vores bevillinger går til forskningsprojekter ved universiteter og hospitaler. Vi støtter store såvel som mindre projekter og forskere på alle karrieretrin, hvilket styrker udviklingen og kvaliteten af dansk forskning,« lyder det fra Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Blandt fondens største bevillinger i 2017 var støtte til patientcentreret diabetesbehandling i specialiserede centre i hhv. Odense, Aarhus og Aalborg. Her støttede fonden med samlet 3,6 milliarder kr.

Andre projekter, der nød godt af støtte fra Novo Nordisk Fonden var bl.a. et supermikroskop i Lund med 255 mio. kr. og en nye uddannelse i fermentering på Danmarks Tekniske Universitet med 187 mio. kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen