Berlingske Business

Nordjyske bank-chefer frikendt for svindel

Byret er klar med dom i sag mod bankchefer
Overskrift
Onsdag faldt der dom i EBH-sagen, hvor otte tidligere bankfolk var anklaget for kursmanipulation - alle otte blev frifundet i retten i Hjørring. Advokat Arvid Andersen, der er forsvarer for Finn Strier Poulsen forlader retten. Foto:
Onsdag faldt der dom i EBH-sagen,
Overskrift
Onsdag faldt der dom i EBH-sagen, hvor otte tidligere bankfolk var anklaget for kursmanipulation - alle otte blev frifundet i retten i Hjørring. Til venstre er det Advokat Arvid Andersen, der er forsvarer for Finn Strier Poulsen og til højre er det Andro Vrlic, der er forsvarer for den tidligere investeringschef i EBH. Foto:

En række tidligere og nuværende bankchefer fra Nordjylland er ved retten i Hjørring frikendt for omfattende anklager om bedrageri, mandatsvig og kursmanipulation.

Striben af nederlag for Bagmandspolitiet i sagerne mod en række tidligere og nuværende bankchefer i Nordjylland fortsætter. Onsdag frikendte byretten i Hjørring otte bankchefer for at have planlagt mandatsvig, bedrageri og kursmanipulation. Blandt de frikendte er den forhenværende direktør for Ebh Bank i Fjerritslev Finn Strier Poulsen, der som den eneste var tiltalt i alle de forhold, som Bagmandspolitiet havde rejst tiltale for.

Blandt de øvrige tiltalte er tre tidligere direktører fra Ebh Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland, og tiltalen lød på mandatsvig eller bedrageri for 10,5 millioner kroner samt kursmanipulation med et udbytte på 6,9 millioner kroner.

Emnet for kursmanipulationen var ifølge tiltalen primært obligationer i byggekoncernen Keops, som først blev opkøbt af banken og derefter solgt til nogle af de tiltaltes pårørende. Efterfølgende blev papirerne solgt til Morsø Sparekasse Fonden til en højere kurs.

Finn Strier Poulsen var ikke selv til stede i retten, men hans forsvarer Arvid Andersen sagde umiddelbart efter frikendelsen, at det er for tidligt at lade champagnepropperne springe, fordi anklagemyndigheden kan vælge at gå videre til landsretten med sagen.

Sagen var blandt andet baseret på optagelser af samtaler mellem bankcheferne. Men det var altså ikke nok til at bevise, at der var foregået noget ulovligt.

»Man kan ikke se på de samtaler isoleret. Man må også se på, hvad der ellers foregik, og retten er kommeet frem til, at der ikke er sket utilbørlig indblanding i markedet,« sagde Arvid Andersen til TV2 News.

Bagmandspolitiets nederlag føjer sig til nederlag i de andre sager mod det såkaldte »Direktørnetværk«, som tidligere er frikendt for at have manipuleret kursen på aktierne i egne pengeinstitutter op. Og her er afgørelsen truffet i landsretten.

Specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet konstaterede efter dommen, at dommerne havde en anden opfattelse end anklagemyndigheden.

»Nu skal vi hjem og læse den meget fyldige dom og derefter beslutte, om sagen skal for landsretten,« sagde han til TV2 News.

Konkret var der rejst tiltale mod otte personer for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder, for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed og for tre af de tiltaltes vedkommende tillige for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, fremgår det af en meddelelse fra byretten i Hjørring.

»Ved behandlingen af sagen var retten sammensat af to dommere og tre domsmænd. Et flertal på fire stemte for frifindelse og en stemte for domfældelse for enkelte af de tiltalte,« hedder det i rettens meddelelse.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen