Berlingske Business

Nordjysk overbud på Nørresundby taber højde

Nordjyske Bank
Foto:

Da Nordjyske Bank meddelte, at man vil fremsætte købstilbud på Nørresundby Bank, var det 25 kroner højere end Spar Nords bud pr. aktie, men faldende kurser har imidlertid indsnævret forskellen til 13. I aften kan buddet blive til virkelighed.

Der skrives nordjysk bankhistorie i Frederikshavn tirsdag, hvor aktionærerne i Nordjyske Bank tager stilling til den videre skæbne for købstilbuddet på Nørresundby Bank.

På en ekstraordinær generalforsamling skal bestyrelsen have bemyndigelse til at ændre bankens vedtægter og gennemføre en aktieudvidelse. Det er nødvendigt for at afgive buddet på Nørresundby Bank, som blev varslet 18. december.

Buddet havde på det tidspunkt en værdi af 450 kroner bestående af 335 kroner kontant plus en aktie i Nordjyske Bank og var dermed højere end Spar Nords bud, som lød på 425 kroner bestående af 309 kroner kontant samt to aktier i Spar Nord.

Nordjyske Bank melder sig i kampen om Nørresundby Bank

Mens Spar Nords pris holder, er værdien af Nordjyske-aktien imidlertid faldet i januar, så værdien nu er 438 kroner. Dermed er forskellen mellem de to bud indsnævret til 13 kroner.

Det ændrer dog ikke på, at bestyrelsen i Nørresundby entydigt anbefaler Nordjyskes bud.

De to banker meddelte faktisk tidligere på efteråret, at de ville fusionere, men kærlighedsbrylluppet blev blokeret af Spar Nord, som ejer 54 procent af Nørresundby Bank.

Nordjyske banker fusionerer og bliver til A/S Nordbank N

På generalforsamlingen skal aktionærerne i Nordjyske Bank også indirekte give tilladelse til at øge afhængigheden af Jyske Bank, som skal gøre en eventuel overtagelse af Nørresundby mulig.

Målt på egenkapital er Nørresundby Bank større end Nordjyske Bank, og Frederikshavnerbanken har derfor brug for en stærk finasiel spiller i ryggen.

Det vil i så fald være Jyske Bank, som ikke alene garanterer for aktieemmissionen på 700 millionerkroner, yder et ansvarligt lån på omkring 275 millioner kroner og stiller en mellemfinansiering, mens handlen pågår.

Nørresundby Bank

I et brev til aktionærenre understreger Nordjyske-ledelsen, at Jyske Bank Jyske Bank ikke får nogen væsentlig indflydelse i den nye bank.

De nuværende aktionærer vil få en ejerandel på 63 procent af den sammenlagte bank, hvis alt går som Nordjyske-ledelsen håber. Men aktionærer, som ikke deltager i aktieudvidelsen, vil få udvandet deres ejerandel.

Aktionærerne skal dermed indstille sig på at have penge op af lommen, til gengæld mener bestyrelsen, at sammenlægningen af de to banker kan skabe værdi blandt andet i form af synergieffekter for mindst 50 millioner kroner.

Spar Nord A/S , tidl. Sparekassen Nordjylland, hovedsæde, administration på Skelagervej i Aalborg.

Med et ja fra aktionærerne tirsdag vil Spar Nord efter al sandsynlighed bede Nørresundby aflyse den ekstraordinære generalforsamling, som er planlagt til torsdag, og hvor de skal tage stilling til Aalborg-bankens købstilbud.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen