Berlingske Business

Nordeas bestyrelse kan se frem til klækkelig lønforhøjelse

Nordea
Nordens største bank kommer bedre ud af 2014 end analytikerne havde regnet med på trods af svag efterspørgsel og historisk lave renter. Foto:

Bestyrelsesarbejdet i Nordea er blevet mere komplekst, og derfor bør bestyrelsens medlemmer have mere i løn.

Sådan lyder budskabet fra nomineringsudvalget i den nordiske storbank forud for selskabets generalforsamling, der finder sted 19. marts.

Samlet set bør vederlaget forhøjes med 15,5 pct., foreslår nomineringsudvalget, der har Torbjörn Magnusson som formand.

Nordea

Det dækker over, at samtlige bestyrelsesmedlemmer får forhøjet deres vederlag med 7,5 pct., mens vederlaget for udvalgsarbejde skal stige med 64 pct. for bestyrelsesformanden og 65 pct. for de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Dermed vil et bestyrelsesmedlem i Nordea få en betaling på 86.250 euro om året, svarende til cirka 642.000 kr. Dertil kommer 25.000 euro for arbejdet i aflønningsudvalget, revisionsudvalget og risikoudvalget.

Bestyrelsesformandens vederlag vil, hvis forslaget stemmes igennem, blive på 279.000 euro, svarende til 2,1 mio. kr. Dertil kommer, at han får 35.000 euro for udvalgsarbejde. Næstformandens vederlag bliver på 132.500 euro om året.

- Nomineringsudvalget konstaterer, at bestyrelsesarbejdet i Nordea er blevet mere komplekst og tidskrævende og kræver et mere omfattende forberedelsesarbejde i bestyrelsesudvalgene, fremgår det af forslaget.

billede

Nomineringsudvalget har ligeledes foretaget en sammenligning med andre nordiske banker, og ud over, at bestyrelsesarbejdet er blevet mere komplekst, begrunder nomineringsudvalget også sit forslag med nye regler. De nye regler om begrænsning af antallet af bestyrelsesposter har ifølge udvalget gjort, at flere af Nordeas bestyrelsesmedlemmer har trukket sig fra andre bestyrelsesposter.

Nomineringsudvalget foreslår i øvrigt genvalg af samtlige bestyrelsesmedlemmer, bortset fra Elisabeth Grieg, der ikke genopstiller. Derudover foreslås nyvalg af Silvija Seres og Birger Steen. Björn Wahlroos foreslås genvalgt som formand.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen