Berlingske Business

Nordea tager endnu et skidt mod filialstruktur

Nordea
En omdannelse fra datterbanker til filialer vil gøre det muligt for Nordea på alle måder at arbejde som Ét Nordea. Det vil styrke bankens governance og er led i forenklingen af bankens processer, vurderer koncernchef Casper von Koskull. Foto:

En omdannelse fra datterbanker til filialer vil gøre det muligt for Nordea på alle måder at arbejde som Ét Nordea.

Bestyrelserne for henholdsvis Nordea Bank, Nordea Bank Danmark, Nordea Bank Finland og Nordea Bank Norge har underskrevet planer om fusioner på tværs af landegrænserne med det formål at ændre datterbankerne i Nordea Bank til filialer og forelægge fusionsplanerne til vedtagelse på årets generalforsamling. Planen er, at fusionerne skal finde sted i starten af 2017.

Det oplyser Nordea.

28BUSadm-direktoer-i-Nordea.jpg

Dermed begynder omdannelsen til filialer, som Nordea lancerede i forbindelse med regnskabet for andet kvartal sidste år.

Det pointeres, at de foreslåede ændringer i den juridiske struktur er betinget af generalforsamlingens vedtagelse, myndighedernes godkendelse og et tilfredsstillende resultat af dialogen med myndighederne i de enkelte lande, samt af at fusionerne ikke helt eller delvis forhindres af gældende love eller andet.

»De vigtigste risici for gennemførelsen af fusionerne er de mange eksterne afhængigheder, herunder de finansielle tilsynsmyndigheder og skattemyndighederne,« fremhæver Nordea.

En omdannelse fra datterbanker til filialer vil gøre det muligt for Nordea på alle måder at arbejde som Ét Nordea. Det vil styrke bankens governance og er led i forenklingen af bankens processer, vurderer koncernchef Casper von Koskull.

NORDEA-RESULTS

Han tilføjer:

»Det giver banken en mere effektiv og enkel struktur og nedbringer den administrative kompleksitet. Filialstrukturen vil bidrage til at gøre os mere konkurrencedygtige til gavn for kunderne.«

Derimod vil filialstrukturen kun i mindre grad påvirke kapitaliseringsniveauet. Det ventes heller ikke, at ændringen markant vil påvirke det beløb, Nordea koncernen betaler i selskabsskat, og Nordea vil fortsat betale skat i de lande, hvor koncernen har aktiviteter.

»Den samlede finansielle effekt af gennemførelsen af fusionerne kan dog indebære yderligere ikke ubetydelige nettoomkostninger, advarer Nordea, men det afhænger af det endelige udfald af reguleringen, især den foreslåede opbygning af den svenske afviklingsfond over de næste 4-5 år.«

»Vi er overbevist om, at de langsigtede fordele ved filialstrukturen opvejer omkostningerne, og vi vil fremadrettet have særligt fokus på at sikre lige vilkår i de nordiske lande, siger Casper von Koskull.«

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen