Berlingske Business

Nina Smith tredobler professorløn med bestyrelsesposter

Nykredit repræsentantskabsvalg i Roskilde
ARKIVFOTO. Foto:

Økonomiprofessor Nina Smith står til at tjene 880.000 årligt på kommende bestyrelsesposter i Nykredit. Sammen med bestyrelsesposter i Carlsberg næsten tredobler hun sin professorløn ved bestyrelsesarbejdet.

Økonomiprofessor, gårdejer, professionelt bestyrelsesmedlem og indtil for nylig kommissionsformand.

Professsor Nina Smith, der på det seneste har forsvaret stormombruste Nykredit, har mange titler på visitkortet. Nu viser en optælling foretaget af Berlingske, at hendes bestyrelsesposter tredobler hendes indkomst. Nina Smith er nuværende næstformand i Foreningen Nykredit, der kontrollerer den danske realkreditkæmpe, og hun er udset til at skulle være ny formand for foreningen, når Nykredit skal børsnoteres.

Efter 165 år søger Nykredit polstring på børsen

Når hun tiltræder den post, tiltræder hun samtidig to næstformandsposter i henholdsvis Nykredit Holding og Nykredit Realkredit. De tre poster giver et samlet honorar på 880.000 ifølge den seneste årsrapport fra Nykredi­t. Oveni kommer 760.000 kr. fra to bestyrelsesposter i Carlsberg A/S og Carlsbergfondet.

kåre

Når ledelsesrokaden i Nykredit er på plads, hæver økonomiprofessoren altså i alt 1,6 mio. kr. hos Nykredit og Carlsberg. En universitetsprofessor hæver et sted mellem 700.000 og godt 900.000 kr. i løn alt efter anciennitet, og løntilskuddet fra de private poster fylder altså dermed godt på Nina Smiths bankkonto. Ifølge Nina Smith går hendes topposter i det private erhvervsliv ikke ud over professorgerningen på universitetet:

»Jeg mener bestemt, jeg passer mit professorjob til fulde. Jeg er noget stærkere med hensyn til forskning ifølge de internationale ranglister end mange af de såkaldte eksperter, som I journalister så hyppigt citerer,« skriver hun i en mail til Berlingske.

I Nykredit skal hun efterfølge advokat Steen E. Christensen som formand i Foreningen Nykredit, der repræsenterer kunderne og ejerne i realkreditforeningen. Han roser Nina Smith i høje vendinger:

»Ninas indsats i bestyrelsen har været fremragende, og jeg håber, at hun overtager formandsposten efter mig. Nina har en imponerende arbejdskapacitet og er aldrig bange for at påtage sig en opgave,« påpeger Steen E. Christensen og tilføjer:

»Jeg værdsætter meget, at Nina er bundærlig, loyal og altid helt inde i sit stof. At Nina er robust også i modvind, har hun bevist i de seneste uger.«

Arla

Ud over Nina Smith er to topchefer fra mediedanmark udset til at spille nøgleroller fremover i Danmarks største boligdudlåner. Egmont-topchef Steffen Kragh er udset til at være ny bestyrelsesformand for selve selskaberne bag realkreditkæmpen, Nykredit Realkredit og Nykredit Holding. Det kommer til at give ham et samlet honorar på 940.000 kroner.

Merete Eldrup, administrerende direktør for TV 2, er udset til sammen med Nina Smith at være næstformand for de to selskaber. Det giver hende et årligt honorar på 685.000 kr.

pengesedler

Nykredit-topchef Michael Rasmussen har en årlig løn på 12 millioner kroner inklusiv pension. I forbindelse med børsnoteringen har Nykredit afvist, at der bliver lavet specielle bonus- eller incitatmentsprogrammer for bestyrelse eller topledelse. Samtidig ventes det også, at honorarer til bestyrelsen vil fortsætte uændret.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen