Berlingske Business

Møns Bank misser 2016-forventninger efter Finanstilsynets besøg

TIL BM.REJS.MØN
Stege på Møn Foto:

Møns Bank når ikke helt i mål i forhold til sine forventninger til 2016. Banken har haft besøg af Finanstilsynet, og det koster en nedskrivning, således at de seneste opjusterede forventninger om en basisdrift i størrelsesordenen 35-40 mio kr. akkurat ikke indfris.

- Bankens reelle basisdrift forventes at ende på omkring 39 mio. kr. Basisdriften påvirkes af påbud fra Finanstilsynet om at nedskrive værdien af bankens domicilejendomme med 4,3 mio. kr. Bankens basisdrift forventes herefter at ligge i underkanten af de 35 mio. kr., skriver Møns Bank i en meddelelse, hvori der offentliggøres en række hovedtal for 2016.

Blandt andet fremgår det, at nedskrivninger på udlån steg til 10,5 mio. kr. fra 9,3 mio. kr. året før.

- I forhold til det seneste offentliggjorte resultat for tredje kvartal 2016, kan de 1,8 mio. kr. af årets samlede nedskrivninger henføres til et påbud fra Finanstilsynet i forbindelse med gennemgangen af bankens store eksponeringer, der overstiger 2 pct. af kapitalgrundlaget, skriver banken.

Finanstilsynet har fundet nedskrivningerne efter gennemgang af eksponeringer for sammenlagt 1290 mio. kr. svarende til 48 pct. bankens samlede eksponering.

Efter positive kursreguleringer på 7 mio. kr. venter Møns Bank herefter et resultat før skat i niveauet 31 mio kr. og et resultat efter skat på omkring 22,5 mio. kr.

Det endelige årsregnskab offentliggøres den 21. februar.

At Møns Bank allerede har offentliggjort hovedtal skyldes, at Møns Bank netop modtaget redegørelsen fra Finanstilsynets ordinære besøg i oktober og november sidste år. Da redegørelsen skal offentliggøres senest tre dage efter modtagelsen, har banken derfor besluttet tillige at offentliggøre foreløbige hovedtal.

Finanstilsynets besøg har ikke givet anledning til ændringer i Møns Banks kapitalbehov. Det kan ultimo året foreløbigt opgøres til 10 pct., mens kernekapitalprocenten ventes at være i størrelsesordenen 16,1 pct.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen