Berlingske Business

Minister: Danske Bank er fortsat på krogen trods hvidvask-donation

jarlov
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) Foto:

Onsdagens melding fra Danske Bank om, at overskud fra "mistænkelige transaktioner" i bankens estiske filial skal gå til samfundsgavnlige formål hilses velkommen af erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Det skriver Avisen.dk.

Ministeren understreger, at det ser ud til, at banken har handlet ulovligt, og donationen ændrer ikke på, at myndighederne fortsat undersøger bankens rolle.

Er Danske Banks donation en form for tilståelse af, at der er foregået noget ulovligt?

- Det er i hvert fald en erkendelse af, at Danske Bank ikke kan beholde pengene. Når der er foregået hvidvaskning, som efter alt at dømme har været dybt ulovligt og af et kæmpemæssigt omfang, så kan det ikke være rigtigt, at pengene skal blive i banken. Det ville være et meget stort problem, og det er jeg glad for, at banken er enig i, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) til Avisen.dk

- Det betyder selvfølgelig ikke, at Danske Bank nu er sluppet af krogen, og at myndighederne ikke fortsat undersøger, hvilke juridiske muligheder der er for at rejse sag mod Danske Bank. Det gør de. Men isoleret set er det positivt, at banken erkender, at de ikke kan beholde de penge.

Men hvis banken ikke har gjort noget ulovligt - og den er endnu ikke dømt for noget - hvorfor er det så et problem, at den beholder pengene?

- Jeg har ikke autoriteten til at afgøre, hvad der er ulovligt, men det ser ud til, at der er foregået noget, som er dybt ulovligt. Jeg hører heller ikke Danske Bank bestride, at det, der er foregået, både har været forkert og ulovligt.

Hvis pengene er tjent på illegale aktiviteter, er det så Danske Bank, der skal bestemme, hvad pengene skal bruges til, eller er det samfundet, der skal udstede en bøde?

- I det omfang, der kan udstedes en bøde, vil vi selvfølgelig gøre det, og min holdning er, at det, der er sket, burde straffes. Men det er op til domstolene. Jeg synes, det burde være sådan, at der blev udstedt meget store bøder, og jeg ved, myndighederne arbejder på at undersøge mulighederne for det.

Danske Bank oplyser onsdag, at bankens bruttooverskud i Estland fra de mistænkelige transaktioner var på omkring 1,5 mia. kr. i perioden 2007-2015.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen