Berlingske Business

Millioner til børsmæglere

Millioner til børsmæglere - 1
Medarbejdere i Goldman Sachs, som Dennis Maguire her på arbejde på New York Stock Exchange, kan se frem til en bonus på 4,1 mio. kr. i gennemsnit, hvis indtjeningsniveauet holder. Foto:

Trods fortsat hårde tider har børsmæglere udsigt til store millionbonuser i år.

Selv om bankerne stadig kæmper med store nedskrivninger på udlån, så har bankernes børsmæglere ingen udsigter til økonomiske problemer. Alle ansatte hos storbanken Goldman Sachs står til i snit at tjene over 4 mio. kr. i år, hvis indtjeningen i første halvår holder året ud.

Goldman Sachs var den første storbank der præsenterede sit halvårsresultat, der viste sig at være imponerende flot.

Det kommer direkte til at lune i lommerne hos bankens ansatte. Goldman Sachs er ikke en almindelig bank, men specialister i at handle med alverdens værdipapirer, forvalte andre folks penge, og yde finansiel rådgivning til virksomheder og private.

Regnskabet fra Goldman Sachs viste, at det særligt er handlen med obligationer, rentekontrakter og valuta der har været givtig i andet kvartal. Det er områder, hvor specielt Danske Bank, Nordea og Nykredit også er særdeles aktive.

Regnskaberne fra netop de tre finanskoncerner for første kvartal viste da også, at pengene nærmest skulle køres ind med en gaffeltruck. Alene Danske Markets tjente i årets første tre måneder ikke mindre end 7,5 milliarder kr.

Og hvis regnskabet fra Goldman Sachs er en rettesnor, så kommer de store danske finanskoncerners børsafdelinger, og dermed medarbejderne, også til at tjene rigtigt gode penge i andet kvartal.

Løn hemmelig i Danmark
I Danmark og Norden er der ikke rigtigt nogle der vil ud med, hvor mange penge en børsmægler egentlig kan tjene. Men regnskabet fra den amerikanske storbank viser, at i første halvår hensatte Goldman Sachs 6,6 milliarder dollar til løn og bonus til medarbejderne. Hvis indtjeningen i andet halvår er på niveau med de første seks måneder af 2009 betyder det, at lønposen til hver af de 29.400 ansatte vil blive på 770.000 dolllar, eller 4,1 mio. kr., viser beregninger foretaget af erhversavisen Financial Times.

Men i realiteten vil de egentlige børsmæglere og finansrådgivere i snit tjene langt mere. Lønsnittet på 4,1 mio. kr. er nemlig baseret på samtlige ansatte, det vil sige alt fra receptionister og studentermedhjælpere over sekretærer til børsmæglere og direktører.

Og da børsbranchen har ry for, at der typisk er en tæt sammenhæng mellem, hvad man dokumenteret har tjent til firmaet, og da der i øvrigt typisk selv i et godt år er en del, som ikke får en øre i bonus, betyder det, at en lang række børsmæglere kan forvente at tjene rigtigt mange millioner kroner.

I Danmark er børsmæglerlønninger en særdeles velbevaret hemmelighed, men der har været eksempler på lønninger på over 10 mio. kr. for et enkelt år. Tidligere oplyste Danske Bank om både løn- og bonusudbetalingen i Danske Markets, men det sidste år er tallene i stort omfang blevet gemt væk.

Den hidtil højeste offentligt kendte børsmæglerløn i Danmark var den tidligere chef for investeringsbanken Carnegie i Danmark, Niels Roth, der i år 2000 fik en samlet løn på næsten 20 mio. svenske kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen