Berlingske Business

Måling: Hvidvasksag svækker Danske Banks troværdighed markant

Danske Bank
I mere end et år har Berlingske lag for lag afdækket hvidvask-skandalen i Danske Bank. Foto:

Mere end halvdelen af de adspurgte i en måling for mediet Finanswatch mener, at hvidvask-skandalen svækker Danske Banks troværdighed markant. »En krise ude af kontrol,« siger ekspert.

Landets største bank, Danske Bank, har lidt et alvorligt troværdighedstab i forbindelse med skandalen om hvidvask for milliarder gennem storbankens estiske filial.

En ny opinionsmåling foretaget blandt 1.024 repræsentativt udvalgte danskere af analysehuset Wilke for mediet FinansWatch viser, at godt otte ud af ti af de adspurgte mener, at hvidvasksagerne har skadet Danske Banks troværdighed.

Ifølge undersøgelsen mener 50,1 pct. af de adspurgte, at sagerne om hvidvask har svækket bankens troværdighed i meget høj grad. 20,1 procent vurderer, at sagerne om hvidvask i Danske Bank har svækket bankens troværdighed i høj grad.

12 pct. af de adspurgte svarer »i mindre grad«, mens blot 8,5 pct. vurderer, at sagerne slet ikke har svækket bankens troværdighed. 9,2 pct. ved ikke, om hvidvask-sagerne har skadet bankens troværdighed.

»Det er en krise, der er ude af kontrol, og kriser ude af kontrol har det med at blive selvopfyldende i forhold til, hvilke konsekvenser sagen får,« siger Lars L. Nielsen, direktør i rådgivningsvirksomheden Nielsen Network, til FinansWatch.

Målingen er foretaget før Berlingske i sidste uge kunne afsløre nye detaljer om omfanget af hvidvask i Danske Banks skandaleramte estiske filial.

Analysehuset Wilke foretog en tilsvarende måling for Finanswatch om deres holdning til Danske Banks hvidvasksag i slutningen af september sidste år. Den nye undersøgelse viser, at bankens troværdig i perioden er blevet yderligere svækket set med danskernes øjne.

Til sammenligning mente 35,1 pct. og 28,4 pct. af de adspurgte, at bankens troværdighed er blevet svækket i meget høj grad og høj grad, da de blev spurgt om emnet i september sidste år.

Kenni Leth, pressechef i Danske Bank, henviser i et skriftligt svar til FinansWatch, til den undersøgelse om sagen, som banken ventes at offentliggøre til september:

»Vi har allerede gjort en række tiltag, og i dag arbejder næsten 1000 medarbejdere direkte med dette område. Vi har grundige og omfattende undersøgelser i gang, som bl.a. skal sikre, at vi får draget den nødvendige læring, og at noget lignende aldrig kommer til at ske igen. Som vi har sagt tidligere, vil bestyrelsen træffe beslutning om eventuelle yderligere konsekvenser og tiltag, når vi konkluderer på undersøgelserne – senest i september.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen