Berlingske Business

Lindblad frikendt i fire ud af fem tiltaler

lasse lindblad
Finansmanden Lasse Lindblad, som står bag den nu krakkede Capinordic Bank, blev frikendt for fire ud af fem forhold i Retten i Lyngby. Foto:

Finansmanden Lasse Lindblad og hans tidligere finansdirektør i sin private DKA-koncern beholder retten til at drive virksomhed, fordi de er ustraffede og ikke har begået ny kriminalitet i seks år.

Finansmanden Lasse Lindblad, som står bag den nu krakkede Capinordic Bank, blev frikendt for fire ud af fem forhold i Retten i Lyngby. Lindblad fik alligevel  sammen med sin tidligere finansdirektør i sin personlige DKA-koncern, Tom Glæsner Larsen, to og et halvt års fængsel for skyldnersvig.

Capinordic Banks tidligere direktør Henrik Juul blev frikendt i to forhold, hvor han var tiltalt for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed og mandatsvig. Både Lasse Lindblad og Henrik Juul beholder retten til at drive virksomhed, fordi de er ustraffede og ikke har begået ny kriminalitet i de forløbne  seks år.

Lasse Lindblad

Straffesagen mod Lasse Lindblad, Henrik Juul og Tom Glæsner Larsen handler om to låneengagementer, som også indgår i en dom, som Østre Landsret afsagde i efteråret i en 400 mio. kr. stor erstatningssag mod den tidligere Capinordic Bank-ledelse.

Landsretten fandt dengang, at ni af Capinordic Banks udlån var så uforsvarlige, at retten dømte Lindblad, Henrik Juul og Capinordic Banks tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov til at betale en erstatning på over 90 mio. kroner. Hertil kommer procesrenter, så regningen til de tre tidligere bankfolk løber op i 130 mio. kroner.

To af disse ni låneengagementer er kernen i den straffesag, som Bagmandspolitiet har rejst mod Capinordic Banks stifter og tidligere bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad, bankens tidligere direktør Henrik Juul og Lasse Lindblads tidligere finansdirektør Tom Glæsner Larsen. Capinordic Banks tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov er dog ikek en del af straffesagen.

20BUSLasse-Lindblad.jpg

Det ene af de to udlån ydede Capinordic Bank til Administrationsselskabet af 1.august 2008 Aps. Det var ejet af den nu konkursramte ejendomsmatador Carsten Leveaus ekshustru, advokat Martine Tox. Lånet var på syv mio. kroner og blev bevilget af bankens direktion til køb af 50 pct.af et K/ S-selskab, som ejede en udlejningsejendom på Islands Brygge. Ejendommen husede bl. a. Københavns Universitet.

Henrik Juul har tidligere forklaret, at bankens udlån var sikret med pant i K/ S-andelen og derved selskabets egenkapital, og at ejendommens drift kunne servicere bankens udlån. Alligevel fandt Østre Landsret ikke dette lån forsvarligt. Retten i Lyngby frikendte Lasse Lindblad og Henrik Juul for dette forhold.

Det andet lån var ydet til selskabet Toldbodgade 10b Aps, der var ejet af Lasse Lindblads tidligere finansdirektør i hans personlige DKA-koncern, Tom Glæsner Larsen og blev angiveligt oprettet med det formål at beskytte banken mod kurstab på en beholdning af aktier i Nordicom.

31BUSLasse-Lindblad.jpg

Henrik Juul har tidligere oplyst, at lånet til Toldbodgade blev bevilget af bestyrelsen, og at det for længst er tilbagebetalt, og at banken havde en nettoindtjening på lånet på et tocifret millionbeløb.Men landsretten accepterede ikke lånet som forsvarligt. Retten i Lyngby frikendte Henrik Juul for at have misbrugt sin bevillingskompetence til at yde dette lån.

Tre forhold i anklageskriftet vedrørte forhold omkring lån til selskabet Toldbodgade 10 B ApS og Lasse Lindblads og Tom Glæsner Larsens roller i forbindelse hermed. Men de to blev altså kun dømt i ét forhold, som handlede om, at de have skaffet sig eller andre uberettiget vinding ved at have handlet mod selskabets og dets kreditorerne tarv, fordi de lod Toldbodgade 10 B ApS købe en portion aktier i Lasse Lindblads tidligere vindselskab Colexon for over ni mio.kr., selvom aktieposten kun var knap fire mio. kr. værd.

Topfolk i rigsmandsbank afkræves 400 millioner

Straffesagen mod Lasse Lindblad, Henrik Juul ig Tom Glæsner Larsen omfattede oprindelig også kursmanipulation.Men dette punkt blev fjernet inden retssagens begyndelse.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen