Berlingske Business

Lille fremgang til Totalbanken - forventninger fastholdes

Totalbanken leverer en lille fremgang i overskuddet og fastholder forventningerne til hele året. Det fremgår af bankens regnskab for første kvartal.

Den midtfynske bank øgede nettorenteindtægterne med 0,4 mio.kr. til 18,6 mio. kr. Gebyrer og provisionsindtægter øges med 1,4 mio.kr. til 13,2 mio.kr.

»Stigningen kan primært henføres til god aktivitet inden for kredit, pension og forsikringer,« skriver banken.

Banken vil øge væksten, og der er afsat øgede omkostninger med henblik på det. Samlet vurderes udviklingen som tilfredsstillende af bestyrelsen.

Udgifter til personale og administration stiger 1,8 mio.kr. til 20,1 mio.kr.

Basisindtjeningen er som ventet og steg til 11,8 mio. kr. fra 11,4 mio.kr. Forventningen til en basisindtjening i niveauet 41-45 mio.kr. for hele 2017 fastholdes.

Kursreguleringer er positive og steg til 2,8 mio.kr. mod 1,1 mio.kr. i samme periode året før.

»Stigningen kan primært henføres til øgede kursgevinster på obligationer på 2,4 mio.kr., der delvist modsvares af lavere kursgevinster på aktier og udlån på 1,1 mio.kr.«

Nedskrivningsprocenten er uændret i forhold til samme periode året før og udgør 0,2 pct. af udlån og garantier, svarende til 5,0 mio.kr. mod 4,1 mio.kr. i samme periode året før.

»Behovet er fortsat på et for højt niveau som følge af den fortsatte krise i landbruget, noteres det i regnskabet.«

Nettooverskuddet steg med 1,2 mio. kr. til 9,6 mio. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen