Berlingske Business

Let stigende obligationsrenter i vente

Draghi
Hvis centralbankchefen Mario Draghi overrasker på dagens pressemøde kan det være med mere lempelige krav for sikkerhedsstillelse for lån i ECB eller udlån, der i højere grad er rettet mod mindre og mellemstore virksomheder, mener Sydbank. Foto:

Det danske obligationsmarked ventes torsdag at lægge ud med uændrede til lidt højere renter.

Stigende amerikanske statsrenter i den sene handel onsdag, da investorerne reagerede på uventet pæne tal i den private beskæftigelsesrapport fra ADP, kan tippe vægtskålen mod lidt højere renter herhjemme. I løbet af eftermiddagen vil markedsdeltagerne rette blikket mod rentemødet i Den Europæiske Centralbank.

Renten på den 10-årige amerikanske statsobligation lukkede onsdag i 2,50 pct., hvilket er 4 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid onsdag. Udviklingen i USA kan fra morgenstunden torsdag lægge et opadgående pres på markedet herhjemme, hvor den 10-årige rente onsdag endte i 1,79 pct.

Modsat kan den politiske usikkerhed i Portugal og Egypten være modvægten, som sørger for at fastholde interessen for at søge i sikkerhed i blandt andet tyske og danske statspapirer og holde renterne nede.

Spørgsmålet er imidlertid, hvor meget der kommer til at ske på en dag, hvor det amerikanske aktie- og obligationsmarked holder lukket, så amerikanerne har fri til at fejre USA's uafhængighedsdag.

Ændrer Den Europæiske Centralbank, ECB, sin ledende rente, vil det være ikke mindre end en sensation. Kun en økonom ud af de 62 økonomer, som Bloomberg News har spurgt, forudser en ændring af renten. Alle de øvrige 61 økonomer forudser en fastholdelse af den ledende rente, refi-renten, på 0,50 pct.

Dermed er fokus på pressemødet med centralbankchef Mario Draghi. Hvis Draghi overrasker markedet, som enkelte markedsdeltagere, ifølge Sydbank, spekulerer i, vil det højest sandsynligt ikke ske gennem en lavere refi-rente. Det kunne i stedet være i form af mere lempelige krav for sikkerhedsstillelse for lån i ECB eller udlån, der i højere grad er rettet mod mindre og mellemstore virksomheder, mener Sydbank.

Henrik Drusebjerg, teamleder og seniorstrateg i Nordea, henleder i en kommentar opmærksomheden på, at økonomien i Eurozonen er begyndt at vise fremgang - om end en lille en af slagsen - og ifølge ham er konsensus, at ECB ikke ikke vil gøre noget hverken på rentesiden eller via ikke-standard tiltag i dag.

»Generelt ser vi ikke længere fald i de europæiske nøgletal, der gør, at ECB skal ud og gøre noget med det samme. Det ændrer imidlertid ikke ved det forhold, at kreditvæksten stadig er negativ i Eurozonen, og det er her, det virkelige problem ligger. Draghi har tidligere annonceret en 360-graders analyse af denne udvikling, men han ventes ikke at gøre noget på denne side af et tysk parlamentsvalg. Det kan tyskerne og især de tyske politikere ikke lide,« lyder vurderingen hos Nordeas Henrik Drusebjerg.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen