Berlingske Business

Lån & Spar fastholder forventninger

lån spar
Ledelsen i Lån & Spar anser periodens resultat og basisindtjeningen for værende acceptabel henset til den lave rente og den deraf afledte lave rentemarginal. Foto:

Trods et svagere halvårsresultat ændrer banken Lån & Spar ikke ved forventningerne.

Lån & Spars regnskab for første halvår 2013 viser omtrent en halvering af nettoresultatet til 15,8 mio. kr. fra 31,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Bankens basisindtjening før nedskrivninger dykkede til 48,8 mio. kr. fra 68,7 mio. kr.

»Denne nedgang i indtjeningen er sket på trods af et meget højt aktivitetsniveau med stor kundetilgang og vækst i både udlån og indlån. Når indtjeningen ikke er fulgt med, skyldes det et fald i rentemarginalen, som har været kraftigere end ventet,« skriver Lån & Spar i sit halvårsregnskab.

Faldet i rentemarginalen begrunder banken med dels konkurrencen om kunderne, dels den meget lave forrentning af overskudslikviditeten. Nedskrivningerne udviklede sig positivt med et fald til 17,0 mio. kr. fra 23,9 mio. kr. Basisindtjeningen efter nedskrivninger udgør herefter 31,8 mio. kr., hvilket er et fald på 13,0 mio. kr.

Ledelsen anser periodens resultat og basisindtjeningen for værende acceptabel henset til den lave rente og den deraf afledte lave rentemarginal.

Bankens solvens er opgjort til 14,3 pct. og er siden ultimo december 2012 faldet 1,9 procentpoint. Den nødvendige solvens er til sammenligning opgjort til 10,6 pct., og forskellen op til er dermed 3,7 procentpoint og svarer til 201,6 mio. kr. i kapital.

Lån & Spar fastholder forventningerne til hele 2013 og venter dermed stadig en basisindtjening før nedskrivninger på 130 til 150 mio. kr.

»Trods faldet i rentemarginalen viser estimatet for andet halvår en indtjeningsfremgang, således at resultatforventningen fastholdes, om end der er en vis usikkerhed knyttet hertil,« skriver banken.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen