Berlingske Business

Konkurrenter nyder godt af Nykredits prisforhøjelser

Anders Dam Jyske bank
Én af Nykredits største konkurrenter, Jyske Bank-koncernen, der både omfatter Jyske Bank og BRFkredit, fortalte i sidste uge, at koncernen har oplevet en stigende interesse fra kunder efter Nykredit/Totalkredits prisforhøjelser. Her ses direktør Anders Dam. Foto:

Flere konkurrerende banker melder om stigende udlån og nye kunder, efter Nykredit/Totalkredit annoncerede markante prisforhøjelser. Nykredit kan endnu ikke sætte konkrete tal på, hvad konsekvenserne af prisforhøjelserne har været.

Tusindvis af kunder hos Totalkredit og Nykredit blev rasende, da realkreditkoncernen i februar varslede markante prisforhøjelser på kundernes boliglån. Og her blot få måneder efter ser det ud til, at en del af kunderne har valgt at forlade Nykredit-koncernen, herunder datterselskabet Totalkredit.

I hvert fald melder flere konkurrerende banker nu ud, at de kan se en stigende efterspørgsel på boliglån, siden Nykredit meldte ud om prisforhøjelserne. Det gælder blandt andre Handelsbanken, hvor adm. direktør Lars Moesgaard fortæller, at banken har oplevet et øget antal henvendelser fra nye kunder.

»Samlet set har det ført til en pæn fremgang i vores udlånsvolumen i første kvartal. De seneste år har vi set en ret stabil og kontinuerlig tilvækst kvartal for kvartal på boligfinansiering hos. Men jeg kan sige, at tilvæksten i første kvartal i år er højere, end den var samme periode sidste år,« siger Lars Moesgaard.

RB PLUS Massiv læk om skattely afslører magtelite Sag om skatt

Den ekstraordinære vækst i udlån de seneste måneder kunne i teorien også forklares med, at danskerne simpelthen bare er begyndt at ville låne flere penge, men det er ikke det billede, som Lars Moesgaard ser.

»Vi ser stadig en svag efterspørgsel på udlån. Det er ikke sådan, at vi ser en pludselig forøget lånelyst hos vores kunder. Så udlånsvæksten drives primært og næsten udelukkende af nye kunder,« siger han.

Også Ringkjøbing Landbobank har det første kvartal oplevet en forøget efterspørgsel fra kunderne om at omlægge boliglån. Banken er landets niendestørste bank og en del af Totalkredit-samarbejdet, hvor en række pengeinstitutter leverer realkreditkunder til Totalkredit.

Blogger

Ringkjøbing Landbobank har tilbudt kunderne, at såfremt de har et Totalkredit-lån af den type, der bliver hårdest ramt af prisforhøjelserne, kan de gebyrfrit omlægge deres Totalkredit-lån til eksempelvis bankens eget prioritetslån. Og det har givet en forøget aktivitet, fortæller banken.

Én af Nykredits største konkurrenter, Jyske Bank-koncernen, der både omfatter Jyske Bank og BRFkredit, fortalte i sidste uge, at koncernen har oplevet en stigende interesse fra kunder efter Nykredit/Totalkredits prisforhøjelser.

»Vi har oplevet en markant forøget henvendelse fra kunder, der er interesserede i vores produkter – både i BRF-benet og Jyske Bank-benet. Det kan vi simpelthen se ved antallet af vurderinger (ejendomsmæglervurdering af kundens ejendom med henblik på at få et boliglån,red.), der bliver bestilt per dag. Vi har i gennemsnit 150 kunder, der bestiller vurderinger om dagen hos os nu. Vi ved ikke, hvor meget det bliver til reelt, men hvis det her munder ud i den gennemsnitlige lånestørrelse, som vi hidtil har haft, så vil det her på et tidspunkt slå igennem i form af udlån på 200 mio. kroner om dagen,« sagde Jyske Bank-direktør Anders Dam i sidste uge.

nykredit

Om de øvrige større banker oplever samme tendens, vil vise sig i de kommende uger, når de offentliggør deres regnskabstal.

Nykredit kunne torsdag ikke fortælle til Berlingske Business, hvad koncernen kan se af konsekvenser af de udmeldte prisstigninger.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen