Berlingske Business

Jyske Bank scorer 3,1 milliarder - forgylder aktionærer med pengeregn

Jyske Bank
Tirsdag: Aktionærer i Jyske Bank kan se frem til en ekstra gevinst, efter at banken har fremlagt et milliardoverskud for 2016. Foto:

Aktionærer i Jyske Bank kan se frem til en ekstra gevinst, efter at banken har fremlagt et milliardresultat for 2016.

Landets trejdestørste bank, Jyske Bank, tjente 3,1 milliarder kr. efter skat i 2016. Det er en stigning på 26 pct. i forhold til året før, hvor resultatet lød på knap 2,5 milliarder kr. efter skat.

Det viser bankens årsregnskab for 2016.

28BUSAnders-Damhhhygft-1742.jpg

Rekordresultatet betyder, at Jyske Bank udbetaler et udbytte på 5,25 kr. pr. aktie. Samtidig søsætter banken et tilbagekøbsprogram af egne aktier for en modværdi af op til 500 mio. kr. i perioden 1. marts til og med 29. september 2017.

Sidste år lød udbyttet også på 5,25 kr. pr. aktie, men til gengæld gennemførte banken et aktietilbagekøbsprogram, der var 250 mio. kr. højere.

»Jyske Bank opnåede en forrentning af egenkapitalen efter skat på 10,3 pct. i 2016. Resultatet afspejler en forbedring af resultatet før skat i realkreditaktiviteter på 45 pct., en fremgang i bankaktiviteter på 15 pct. og et stort set uændret resultat før skat i leasingaktiviteter. Koncernens balance er steget 8 pct.,« siger Jyske Banks topchef, Anders Dam, som fastholder målsætningen om en egenkapitalforretning på 8-12 pct. efter skat.

24BUSJyske-Bank-scorer-mill.jpg

Stigende indtægter fra bidragssatser

Jyske Bank solgte i 2016 boliglån for ca. 80 milliarder kr. og pr. dags dato ca. 83 milliarder kr. Det afspejler sig i årsregnskabet for 2016, hvor Jyske Bank har bogført 1.785 mio. kr. i bidragsindtægter. I 2015 udgjorde bidragsindtægterne 1.687 mio. kr.

For 2017 forventes indbetalingen til bidrags- og ydelsesbaserede pensionsordninger at udgøre 294 mio. kr., oplyser banken.

I årsregnskabet fremhæver Jyske Bank, at de fleste udbydere har hævet bidragssatserne i foråret 2016. »En undtagelse herfra er BRFkredit,« skriver banken. Det fremgår dog ikke umiddelbart, om banken har planer om bidragsforhøjelser i fremtiden.

29BUSAnders-Dam-131331.jpg

Faldende rente- og gebyrindtægter

Jyske Banks samlede udlån er steget med 26,2 milliarder kr., og dermed har banken samlet set udlån for 422,4 milliarder kr.

Til gengæld er Jyske Banks nettorenteindtægter faldet fra knap 5,9 milliarder kr. til 5,7 milliarder kroner, mens gebyr- og provisionsindtægterne også har taget et dyk fra 1,8 milliarder kr. til 1,5 milliarder kr.

Positivt for Jyske Bank er det dog, at kreditkvaliteten af koncernes porteføljer af såvel privat- som erhvervskunder er blevet forbedret i 2016.

»Det har medført en netto tilbageførsel af nedskrivninger på 149 mio. kr. Udviklingen i landbruget har også betydet en netto tilbageførsel af nedskrivninger i 4. kvartal, mens der for øvrige kunder er sket en netto tilbageførsel af nedskrivninger seks kvartaler i træk. Koncernens kreditpolitik, de lave renter, den høje og stigende beskæftigelse, reallønsfremgang og en moderat vækst i Danmark understøtter alle en fortsat stabil udvikling i kreditkvaliteten,« siger Anders Dam.

Halvårsregnskab fra Jyske Bank Jyske Bank

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen