Berlingske Business

Jyske Bank får påbud om at øge registreringen af fejl

Anders Dam Jyske bank
Jyske Bank har blandt andet fået påbud om at øge den systematiske registrering af fejl, fortæller Finanstilsynet i en redegørelse. Foto:

Jyske Bank har fået til opgave at styrke håndteringen af operationelle risici på tre områder efter et besøg af Finanstilsynet.

Banken har blandt andet fået påbud om at øge den systematiske registrering af fejl, fortæller Finanstilsynet i en redegørelse.

I forvejen bliver de operationelle risikohændelser registreret, hvis de har givet banken et tab eller en gevinst. Men ifølge Finanstilsynet skal banken nu også foretage systematisk registrering, i tilfælde hvor der er begået en fejl, som kunne have givet tab, men ikke gjorde det.

- En sådan registrering kan give banken indsigt i potentielle operationelle risikohændelser og sammen med de allerede registrerede hændelser være et vigtigt element ved fastlæggelse af indsatsområder for nedbringelse af risikoen. Banken fik derfor et påbud om systematisk at registrere disse fejl, skriver Finanstilsynet i redegørelsen om inspektionen, der fandt sted i oktober 2015.

SWEDEN-BANKING-RESULTS-NORDEA

Jyske Bank har også fået påbud om at tage stilling til bankens scenarieanalyser, som har til formål at identificere potentielle risikohændelser samt deres effekt. Banken har allerede identificeret de risikoscenarier, hvor den vurderer, at risikoen er særligt stor.

- Finanstilsynet finder, at banken har foretaget nogle relevante analyser. Bestyrelsen og direktionen mangler dog eksplicit at tage stilling til, hvorvidt der er behov for at udarbejde handlingsplaner for disse risici, eller om bestyrelsen og direktionen kan acceptere, at banken har risiciene, mener Finanstilsynet.

SKAL STYRKE DEN INTERNE RAPPORTERING

Finanstilsynet mener videre, at Jyske Bank for sjældent foretager intern rapportering om bankens operationelle risiko. Som det er nu, modtager bestyrelsen og bestyrelsens risikoudvalg en årlig rapport, og emnet er også på dagsordenen på bestyrelsens årlige behandling af solvensbehovsrapporten.

Finanshus dødsdømmer Danske Banks redningsplan

Hvis operationelle risikohændelser har medført tab på over 1 mio. kr., bliver bestyrelsen også orienteret om det.

- Henset til at banken er en Sifi-bank (systemisk vigtigt finansielt institut, red.), finder Finanstilsynet, at der er behov for en hyppigere intern rapportering om operationel risiko og forbedret dokumentation af bankens drøftelser heraf, og banken fik derfor et påbud herom, fortæller Finanstilsynet.

28BUSDavid-Hellemann-183701.jpg

Finanstilsynet peger også på, at det kan styrke risikostyringen, hvis Jyske Bank som visse andre Sifi-banker lod intern revision udføre en "mere omfattende revision af den operationelle risikostyring og af bankens processer, ressourcer og kompetencer på området".

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen