Berlingske Business

Jyske Bank afviser alle skattebeskyldninger

RB PLUS Banker med lav moral er svære at stoppe Jyske Bank skæ
Jyske Banker endnu engang havnet i en betændt skattesag. Banken har ifølge en større international lækage af dokumenter fra advokatfirmaetMossack Fonsecai Panama hjulpet sine kunder med at undgå at skulle betale skat ved at stifte selskaber i skattely. Foto:

Ifølge DR Dokumentar hjælper Jyske Bank sine kunder med at stifte selskaber i Panama og Gibraltar for at undgå at skulle betale skat. Jyske Bank afviser alle anklager.

Jyske Banker endnu engang havnet i en betændt skattesag. Banken har ifølge en større international lækage af dokumenter fra advokatfirmaetMossack Fonsecai Panama hjulpet sine kunder med at undgå at skulle betale skat ved at stifte selskaber i skattely. Det fortæller DR Dokumentar søndag.

brian steen nielsen

Jyske Bank afviser at have hjulpet kunder med at undgå skattebetaling.

»Vi har ikke haft noget samarbejde med Mossack Fonseca overhovedet. Vi har overtaget nogle kunder fra Finansbanken i 2013, som havde et samarbejde med Mossack Fonseca. Der er tale om seks amerikanske kunder. Dem afviklede vi efterfølgende, hvor den sidste var ude i 2014. Vi har ikke nogen relation til det selskab, som udsendelsen på Danmarks Radio drejede sig om i går (søndag,red.),« siger direktør for Jyske Banks internationale private banking-aktiviteter, Jens Lauritzen. Ifølge et notat har to ledende medarbejdere i Jyske Bank Private Banking deltaget i et møde med to medarbejdere fra Mossack Fonseca tilbage i 2005.

Nordea undersøger sig selv for medvirken til skattefusk - 1

Lækket referat

I et lækket mødereferat har Jyske Bank-medarbejderne angiveligt udtalt, at banken har oprettet 2.000 selskaber i Panama og Gibraltar for at imødegå det europæiske rentebeskatningsdirektiv, der blev implementeret i 2005. Dermed kunne Jyske Banks kunder undgå den nye skat. Jyske Bank afviser, at det omtalte møde skulle have været fundet sted. Dog er der en mulighed for, at repræsentanterne fra begge selskaber har mødtes i forbindelse med en større konference.

»Vi har spurgt de to medarbejdere, om det her møde angiveligt skulle have været fundet sted. Det er der ikke nogen af dem, der kan huske. Det ligger ti år tilbage. De var i Panama dengang for at deltage i en stor international konference omkring investeringer. Det var på et tidspunkt, hvor vi var meget interesserede i at få amerikanske kunder,« siger Jens Lauritzen. »Det er fremført, at vi er angivet som værende en samarbejdspartner og professionel kunde hos Mossack Fonseca. Det er ikke noget, vi er vidende om,« fastslår han.

Totalkrig om boligkunderne: BRFkredit skærer 66 pct. af prisen

Skatteadvokat Torben Bagge udtaler på baggrund af det materiale, han har fået forelagt af DR, at han sidder tilbage med en fornemmelse af, at Jyske Bank har hjulpet sine kunder med ikke at betale den skat, de skal betale.

Jyske Bank mener, at kritikken er udtalt på et ufuldstændigt grundlag, fordi bankens kommentarer til materialet ikke er præsenteret for Torben Bagge.

»Jeg er blevet forelagt et uddrag af materialet, som, Danmarks Radio mente, var relevant for mig, at jeg skulle kende til for at udtale det, jeg gjorde. Jeg synes selv, at det materiale forekom behørigt og fyldestgørende i forhold til de ting, jeg har udtalt mig om,« siger Torben Bagge.

GERMANY PANAMA PAPERS LEAK

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen