Berlingske Business

Jutlander Bank opjusterer trods pres på indtjeningen

Old Fashioned Bank Sign
Jutlander Bank har haft tilbagegang i indtjeningen.

Jutlander Bank har haft tilbagegang i indtjeningen som følge af det hårde rentemiljø. Til gengæld er nedskrivningerne på udlån reduceret. Det fremgår af bankens regnskab for årets første seks måneder.

Bankens indtjening fra den primære drift udgjorde 145 mio. kr. i første halvår 2016 mod 191 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

»Indtjeningen er således reduceret med 46 mio. kr., hvilket blandt andet skyldes det fortsat meget lave renteniveau, der betyder faldende rentemarginal samt lavt renteafkast af bankens overskudslikviditet,« skriver banken i sit halvårsregnskab.

Dertil kommer, at banken i første halvår 2016 ikke været begunstiget af en tilsvarende konverteringsaktivitet som i første halvår 2015.

Som led i bankens strategi har banken gennem det seneste år endvidere haft ekstra udgifter, som følge af at den har ansat flere medarbejdere, herunder til bankens nye afdeling i København. Og det har medført meromkostninger til blandt andet it-udvikling.

ITALY-BANK-INTESA-SANPAOLO

Nedskrivningerne er reduceret

Ser man på nedskrivninger på udlån, er de reduceret til lige under 62 mio. kr. fra 96,4 mio. kr. i samme periode året før.

Omkring 80 pct. heraf stammer fra bankens eksponering mod landbruget, der udgør 13,9 pct. af bankens samlede udlån og garantier.

»Vilkårene for at drive landbrug i Danmark er endnu ikke blevet synligt forbedret i 2016. Til trodsherfor har banken også landbrugskunder, der fortsat driver gode og indtjeningsgivende bedrifter,« påpeger banken.

På bundlinjen bliver det dog samlet til en tilbagegang. Resultatet efter skat blev 80,3 mio. kr. mod 118,8 mio. kr.

Halvårsregnskab fra Jyske Bank Jyske Bank

Forventningerne opjusteres

Jutlander Bank opjusterer forventningerne til 2016. Banken venter nu en primær indtjening på 245-275 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet en primær indtjening på 230-260 mio. kr.

»Bankens primære indtjening, der er indtjeningen før nedskrivninger, kursreguleringer, udgifter til sektorløsninger med videre og skat udgør 145 mio. kr. for første halvår 2016, hvilket er bedre end forventet,« skriver banken i regnskabet.


Billede

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen