Berlingske Business

Her er den historiske redningsplan for Skat

karsten
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterer sin plan for genopretningen af Skat. Foto:

En storstilet kriseplan er netop blevet fremlagt af skatteminister Karsten Lauritzen (V) på Christiansborg.

En massiv milliardindsprøjtning, 1.000 nye medarbejdere og nye styrelser i Skat.

Det er blot nogle af de centrale punkter, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) netop har fremlagt på et pressemøde i Provianthuset ved Christiansborg.

Skat

Planen er en klar styrkelse over Skatteministeriets magt over Skat, da Skat som selvstændig styrelse bliver splittet op.

Ifølge planen oprettes fire nye styrelser til told, ejendomsvurderinger, inddrivelse af gæld og udvikling. Derudover et stort ben kaldet indbetalingsområder, som dækker person, erhverv og motor.

Milliarder til nye styrelser

Det nye vurderingssystem til ejendomme vil i alt koste 2,6 mia. kroner og beskæftige 400 mand. Derudover bliver der afsat 1,8 mia. kroner til den nye styrelse til inddrivelse af gæld frem mod 2020, mens toldområdet får tilført en milliard kroner.

Samtidig bekræfter planen, at en »markant del« af arbejdspladserne i det nye Skat skal placeres uden for hovedstadsområdet, som Berlingske kunne fortælle tidligere i dag.

De nye styrelser ventes at blive etableret i løbet af 2017. Den samlede redningsplan for Skat kan læses her.

På pressemødet gjorde Karsten Lauritzen det klart, at planen kommer til at koste syv milliarder kroner frem mod 2020, hvis det står til ministeren. I alt bliver der oprettet 1.000 nye stillinger, mens regeringen dropper planlagte personalereduktioner og besparelser, som ville have skåret cirka 1.000 stillinger bort. På den måde får Skat i fremtiden 2.000 nye stillinger, fremhæver Skatteministeriet.

Karsten Lauritzen lagde ikke skjul på fredag, at der er brug for en »markant bedre organisering«.

»Skat vil blive organiseret i mindre styrelser. Det vil styrke fagligheden, samtidig med at vi får en mere klar ansvarsfordeling,« sagde skatteministeren.

Billede

Fyring af Skats øverste direktør

Som det tidligere er kommet frem i dag, er Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning.

»Skats nuværende direktør for Skat, Jesper Rønnow Simonsen, har haft ansvaret for Skat. Men man må også bare konstatere, at det ikke har været nok. Derfor fritstilles Jesper Rønnow i dag som direktør for Skat,« sagde Karsten Lauritzen.

Jesper Rønnow Simonsen tager sin afsked i et sidste tweet:

Farvel til 14 milliarder kroner?

Under fredagens pressemøde fortalte Karsten Lauritzen, at det ikke vil kunne betale sig at inddrive hele 14 mia. kroner fra danskerne. Sidste år advarede han dog i forbindelse med nedlukningen af EFI, at op mod 14 mia. kroner kunne være tabt.

Det skyldes, at udgifterne til selve inddrivelsen vil overstige det beløb, man får ind i statskassen, fordi inddrivelsen vil skulle foregå manuelt efter skrotningen af det famøse EFI-system.

Billede

Allerede i 2013 blev Skats nu fradtådte direktør Jesper Rønnow Simonsen advaret om, at det var stærkt risikabelt at sætte inddrivelsessystemet EFI i gang. Baggrunden var, at EFI ikke var blevet testet tilstrækkeligt, mens data var forældet og fyldt med fejl.

Behov for flere ressourcer

Står det til flertallet af et repræsentativt udsnit af befolkningen, som Gallup har spurgt for Berlingske, falder dagens milliardsprøjtning til Skat på et tørt sted. 80 procent af de 1.066 svarpersoner er enig eller overvejende enig i, at SKAT bør have langt flere ansatte til at sikre, at der ikke sker svindel og snyd.

Se nedenfor for flere detaljer fra Gallup-målingen, som Berlingske bragte fredag:

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen