Berlingske Business

Hellerup Finans hævder at have fået revisorgodkendelse

BM
Investeringsselskabet Hellerup Finans. Foto:

Revisionsfirmaet BDO føler sig misbrugt af Hellerup Finans i forbindelse med en række aktiesalg. I sidste uge hævdede Hellerup Finans ellers, at revisionsfirmaet havde blåstemplet fremgangsmåden.

Landets fjerdestørste revisionsfirma, BDO, lægger nu højest opsigtsvækkende afstand til det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans.

Det sker, efter at Berlingske har beskrevet, hvordan Hellerup Finans har brugt såkaldte vurderingsberetninger udarbejdet af BDO i forbindelse med en række aktiesalg. Men vurderingsberetningerne var udelukkende udarbejdet til brug i en koncernintern handel og ikke over for eksterne investorer.

»I den seneste tids presseomtale af Hellerup Finans’ forretningsaktiviteter har BDO fået kendskab til oplysninger, hvor vi desværre må konstatere, at vi føler os misbrugt i kommercielt øjemed af Hellerup Finans. Det tager vi skarpt afstand fra. Derfor har vi nu indledt en dialog med Hellerup Finans omkring forudsætningerne for et fortsat samarbejde,« skriver Stig Holst Hartwig, administrerende direktør i BDO, i en mail til Berlingske.

Hellerup Finans’ altdominerende hovedperson, finansmanden Torben Jensen, har denne kommentar til kritiken fra BDO:

»Vi er i dialog med BDO og beklager, at de føler sig misbrugt. Vi vil sikre, at noget tilsvarende ikke kan ske fremadrettet,« skriver han i en mail.

Striden handler om såkaldte vurderingsberetninger udarbejdet af Esbjerg-revisoren Tonny Løbner fra BDO. I forbindelse med Hellerup Finans’ aktiesalg i de fire vidt forskellige selskaber Just-Sold, Rovsing Innovation, Cembrane og Injecto havde Tonny Løbner udarbejdet vurderingsberetningerne til intern brug i Hellerup Finans.

BM

Statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev gennemgik i sidste uge de fire prospekter, som er blevet sendt rundt til forskellige kunder, for Berlingske.

»Disse vurderingsberetninger er alene skrevet til Hellerup Finans Venture i forbindelse med selskabets køb af aktier af moderselskabet Hellerup Finans. Men Hellerup Finans bruger dem over for eksterne investorer, som skal skyde penge direkte ind i de fire virksomheder, uanset at der i vurderingsberetningen tydeligt er anført, at den ikke må anvendes til andre formål,« sagde Alfred Grinderslev.

Berlingske har flere gange spurgt statsautoriseret revisor Tonny Løbner, hvorvidt han har givet tilladelse til, at Hellerup Finans bruger hans vurderingsberetninger over for eksterne investorer. Han er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelser.

08BUSTorben-Jensen-Hellerup.jpg

I sidste uge afviste Torben Jensen kritikken af brugen af vurderingsberetningerne. Ifølge ham havde Hellerup Finans fået tilladelse til at bruge den såkaldte vurderingsberetning i forbindelse med aktiesalgene i de fire selskaber.

»Vi har anvendt denne vurderingsberetning til at indgå i udbudsmaterialerne og har naturligvis fået accept fra både udsteder (revisoren BDO, red.), og modtager (Hellerup Finans Ventures I A/S, red.) sådan at vi anvender den med tilladelse fra begge parter,« sagde Torben Jensen til Berlingske.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen