Berlingske Business

Han bliver kaldt Danske Banks »kronprins« - men er han for ung?

s
Inden han gjorde karriere i Danske Bank, tilbragte Jacob Aarup-Andersen et årti i den britiske finanssektor. Nu bliver han spået til at være en af kronprinserne i Danmarks største bank – hvis der ikke lige var ét problem. Foto:

Mens Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen, er i modvind, står en mand i fløjen. Hans navn er Jacob Aarup-Andersen. Analytikere spår ham for ung til at overtage pladsen, såfremt Borgen falder, men han har kvaliteter, der ikke er til at overse.

Blandt ansatte kaldes han »en af deres egne«. I pressen er han døbt »kronprins« og spået til at være blandt de store fremtidshåb for Danske Bank, hvis den nuværende topchef, Thomas F. Borgen, forlader direktionsgangen.

Ifølge analytikere har 40-årige Jacob Aarup-Andersen dog ét problem. Og det kender du allerede.

Med sine 40 år er chefen for Wealth Management i Danmarks største bank for ung. Men der kan være flere grunde til, at chefen for bankens kapitalforvaltningsdivision er ved at blive kørt i stilling.

Han gik ikke af vejen for en øl efter skole – en Albani, selvfølgelig.

Tidligere gymnasiekammerat om Jacob Aarup-Andersen
DEL CITAT

Jacob Aarup-Andersens skudsmål tegner billedet af en mand, der altid har været klog på mennesker og ikke er bange for at smøge ærmerne op. Mere end to årtier senere er det også, hvad klassekammeraterne husker ham for.

»Han var typen, der gik i pænt tøj og strøg sine bukser. Og så lå han bestemt i den lave ende, når det gjaldt fravær, selv om han ikke gik af vejen for en øl efter skole – en Albani, selvfølgelig,« har en gymnasiekammerat fra Odense Katedralskole siden udtalt til Finans.

Derfra er Jacob Aarup-Andersens kometkarriere kendetegnet af etaper i henholdsvis England og Danmark. Efter en afsluttet mastergrad ved Københavns Universitet i de tidlige nuller tager den 25-årige Aarup-Andersen til England, hvor han over det næste årti slår sine folder som analytiker blandt investeringsbanker som Goldman Sachs, Highbridge Capital Management og Montrica.

I 2012 vender han tilbage til Danmark og indleder næste etape hos Danske Bank. Gennem to år som finansdirektør i Danica Pension henter han den eftertragtede trio bestående af Jesper Langmack, Poul Kobberup og Lars Ellehave-Andersen fra PFA Pension, og da han sætter sig ved roret som finansdirektør i Danske Bank i 2016, ser de ansatte en chef, der forstår dem.

»Han er en af os,« forklarer en af bankens analytikere til Økonomisk Ugebrev, mens den nyslåede chef dengang understregede, at han lagde vægt på kommunikationen.

»Min baggrund fra mere end ti år på kapitalmarkederne har nok givet mig en robust ballast til forståelse af, hvad analytikerne og investorerne forventer – og hvad de synes er god og dårlig kommunikation,« sagde han.

Spørgsmålet er nu, om Jacob Aarup-Andersen kan komme på bølgelængde med bankens kunder.

Tilbage i april indtog han chefstolen i bankens Wealth Management-division. Et skifte, der samtidig er et spring tættere på bankens kunder, og som ifølge Berlingskes erhvervskommentator understreger, hvordan »banken satser på Aarup-Andersen«.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen