Berlingske Business

Hårde fængselsstraffe i Capinordic-sagen

Lasse Lindblad
Lasse Lindblad Foto:

Finansmanden Lasse Lindblad blev tirsdag i Retten i Lyngby idømt to og et halvt års fængsel i en straffesag. Der skete ikke domfældelse for fire anklagepunkter, der direkte vedrørte Lindblads rolle som bestyrelsesmedlem i rigmandsbanken

Bagmandspolitiet vandt i dag en delsejr i Retten i Lyngby. Finansmanden Lasse Lindblad blev idømt to og et halvt års fængsel for skyldnersvig  i en straffesag ovenpå konkursen i rigmandsbanken Capinordic Bank.

Den tidligere bankdirektør i Capinordic Bank Henrik Juul blev frikendt i straffesagen ved Retten i Lyngby. Han stod tiltalt for mandatsvig og overtrædelse af lov om finansiel virksomhed. En af bankens kunder Tom Glæsner Larsen blev ligesom Lasse Lindblad idømt to og et halvt års fængsel for skyldnersvig.

Lasse Lindblad blev derimod frikendt for fire af fem af Bagmandspolitiets anklagepunkter. Dommen handler ikke om forhold begået i regi af banken, hvor Lasse Lindblad sad i bestyrelsen siden stiftelsen i 2006.  Problemstillingen vedrører udnyttelse af en optionsaftale mellem Lasse Lindblads private selskab DKA Consult og Toldbodgade 10B, som var ejet af Tom Glæsner Larsen. Aftalen var indgået efter, at Lasse indblad havde forladt bestyrelsesposten i Capinordi Bank. Lindblad har anket dommen.

Capinordic Bank i Østre Landsret

Straffesagen mod tidligere bestyrelsesmedlem i Capinordic Bank, Lasse Lindblad, bankens tidligere direktør Henrik Juul og Tom Glæsner Larsen, som blandt andet har været finansdirektør i Lasse Lindblads private DKA-koncern, har kørt ved retten siden efteråret.

Kernen i sagen er to af Capinordic Banks udlånsengagementer, som Bagmandspolitiet mente påførte eller risikerede at påføre banken milliontab. Lasse Lindblad, Henrik Juul og Tom Glæsner Larsen stod blandt andet tiltalt for mandatsvig, men alle tre nægtede sig skyldige.

lindblad

Capinordic Bank lånte millioner til et selskab ejet af Lasse Lindblads tidligere finansdirektør, Tom Glæsner larsen. Han videreudlånte så pengene til Lindblads private koncern, og det gav tab til banken. Sagen drejede sig generelt om en række forhold om udlån og aktiekøb, hvis omdrejningspunkt var bankens tabsgivende udlån til selskaber, som Lasse Lindblad ejede eller havde interesser i.

Capinordic Bank udlånte også penge til en af Lindblads gamle forretningspartnere, Harry Rosenbergs selskab Aps KBUS 8 nr. 2051 til en ublu rente, som anklageren under retssagen beregnede til 150 pct. Harry Rosenberg var i sin storhedstid tilknyttet Milliardærklubben og samarbejdede bla. med Lasse Lindblad om vindparker i Ungarn, Bulgarien og Italien.

Topfolk i rigsmandsbank afkræves 400 millioner

Harry Rosenberg er senest blevet nævnt i forbindelse med Panama-sagen. Harry Rosenberg er en af de danskere, som omtales i de mange millioner papirer, som er lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca. Ifølge DR solgte det danske anpartsselskab Aps KBUS 8 nr. 2051 i 2009 et datterselskab til selskab i Panama for én million kroner. Ifølge eksperter var datterselskabet langt mere værd på salgstidspunktet - godt 32 millioner kroner - og manøvren viste sig at være en måde at få 31 millioner kroner ud af Danmark på.

I Østre Landsret blev Lasse Lindblad og Henrik Juul i efteråret sammen med Capinordic Banks tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov dømt til at betale en erstatning på 90 mio. kr. for ni uforsvarlige udlån, herunder et udlån til Toldbodgade 10 B ApS. Sagen var anlagt at statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet.

31BUSLasse-Lindblad.jpg

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen