Berlingske Business

Godt vejr giver Tryg stærkt regnskab

billede
Overskrift
Morten Hübbe, koncernchef i Tryg. Foto:
 

Særligt et mildt vintervejr i fjerde kvartal gav Tryg et stærkt regnskab for 2014, der resultatmæssigt overgik forventningerne.

Et historisk godt fjerde kvartal giver landets største forsikringsselskab, Tryg Forsikring, er særdeles stærkt resultat for hele året.

Forsikringsselskabet når et resultat efter skat på 2,56 mia. kr., hvilket giver en egenkapitalforrentning på 23 pct. I 2013 lød resultatet efter skat på 2,37 mia. kr.

billede

Tryg har gennem en længere periode arbejdet med at effektivisere forretningen, og udbyttet af dette arbejde - samt et meget mildt vintervejr i fjerde kvartal, der har betydet færre skader hos kunderne  - giver en stor fremgang i selve det forsikringstekniske resultat, der for 2014 lander på 3,03 mia. kr. mod 2,50 mia. kr. i 2013.

Det giver også en fremgang i forsikringsnøgletallet combined ratio, der viser selskabets udgifter pr. 100 kroner i indtægter. Tryg opnår en combined ratio for 2014 på 84,2 mod 87,7 i 2013.

»Vi har i 2014 opnået en væsentlig forbedring af Trygs økonomiske resultater og har leveret det bedste forsikringstekniske resultat for et fjerde kvartal, siden Tryg blev børsnoteret (2005, red.). Dermed har vi et år før tid stort set indfriet de ambitiøse finansielle mål, vi satte i 2012 for vores combined ratio, omkostningsniveau og forrentning af egenkapitalen. Det er et meget tilfredsstillende resultat, som vi har skabt takket være en fantastisk arbejdsindsats fra medarbejderne i Tryg,« siger koncernchef Morten Hübbe i forbindelse med regnskabet.

Trygs omkostningsprocent er blevet forbedret til 14,6 i 2014 fra 15,6 i 2013, og Morten Hübbe fortæller, at Tryg skal fortsætte med at effektiviserer forretningen.

Aktiehandel i Nordea

»Frem mod 2017 vil vi gennemføre yderligere effektiviseringer på 750 mio. kr. og optimere forretningsgangene for betjening af vores kunder, der skal være så tilfredse med os, at de forbliver kunder, køber mere og anbefaler os til andre. Vi har derfor formuleret en række konkrete, ambitiøse mål for at styrke kundeoplevelsen i Tryg,« siger Morten Hübbe.

Det gælder blandt andet et fortsat arbejde med outsourcing, forbedring af fastholdelsesprocenten
samt effektiviseringsgevinster afledt af en mere effektiv kundebetjening.

Med til at trække resultatet en smule i den forkerte regning er Trygs investeringsafkast, der gik tilbage fra 588 mio. kr. i 2013 til 360 mio. kr. i 2014. På baggrund af resultatet foreslår Tryg et udbytte på 29 kr. pr. aktie. Derudover oplyser Tryg, at selskabet har afsluttet et aktietilbagekøbsprogram i 2014 på én mia. kr., og at der vil komme et lignende program i 2015.

»Med de vigtige skridt, vi har taget i 2014, står vi endnu stærkere rustet til at løfte denne opgave, og vi ser frem til også i de kommende år at skabe solide resultater til gavn for både kunder og aktionærer i Tryg,« siger Morten Hübbe.

Ser man særskilt på fjerde kvartal 2014 opnåede Tryg et resultat efter skat på 640 mio. kr. mod 565 mio. kr. i 2013. Det var væsentligt bedre end forventet af markedet, hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans havde estimeret et resultat på 481 mio. kr.

Årsagen til dette resultat er særligt det forsikringstekniske resultat, der gik fra 546 mio. kr. i 2013 til 775 mio. kr. i 2014 - hvilket altså er det bedste fjerde kvartal-resultat i Tryg siden 2005.

Trygs combined ratio i fjerde kvartal blev 83,7 mod 89,1 i samme periode 2013.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen