Berlingske Business

Gang i boliglån baner vej for opjustering for Totalbanken

Totalbanken i Aarup på fyn
Totalbanken i Aarup på fyn Foto:

Den fynske bank Totalbanken fortsætter året i fin stil.

Banken har formået at få et overskud på 8,8 mio. kr. i årets første seks måneder mod 3,1 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Basisindtjeningen er blevet forbedret med 3,4 mio.kr. - svarende til 16 pct. mere end i halvåret 2014 - til 25,1 mio.kr. som følge af øgede gebyrer og provisionsindtægter. Og Totalbanken har også lige en opjustering med i regnskabet, da ledelsen nu regner med en basisindtjening i 2015, der er 6-7 mio.kr. højere, så den lander i niveauet 40 mio. kr.

- Det sker som følge af fortsat høj aktivitet på boligområdet, primært omlægning af realkreditlån. Banken har tidligere oplyst en forventning i den øvre del af intervallet 30-34 mio.kr., skriver banken i regnskabet for første halvår 2015.

totalbanken

Kursreguleringer er faldet en kende til 2,2 mio. kr. mod 6,5 mio. kr. i samme periode året før, mens bankens taber mindre, og kontoen tab og nedskrivninger udgør 18,5 mio. kr. mod 25,1 mio. kr. i samme periode året før.

- Bestyrelsen udtrykker tilfredshed med resultatet og den forbedrede basisindtjening, skriver banken i regnskabet.

Ved udgangen af første halvår 2015 udgør solvensoverdækningen 6,0 pct.point og er i overensstemmelse med bestyrelsens målsætning om en solvensoverdækning på minimum 5,0 pct.point.

Bolig

Banken forventer, at det lave renteniveau, kombineret med en lav inflation og øget beskæftigelse, vil give et højere økonomisk aktivitetsniveau.

- Selv om det økonomiske aktivitetsniveau på nogle områder er stigende, vurderes det forsat som lavt og påvirket af lav investeringslyst hos især de private husstande, der er tilbageholdende med lånefinansieret forbrug, skriver Totalbanken.

Bruttoudlånet før nedskrivninger er også faldet i de seneste år, men banken har fastholdt niveauet uændret i første halvår 2015 i forhold til udgangen af 2014, hvilket anses for tilfredsstillende.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen