Berlingske Business

Foreningen Nykredit vedtager at give Totalkredit 600 mio. kroner

Nykredit polstring på børsen
Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit fortæller om børsnoteringen på et pressemøde torsdag d. 4 februar 2016 i København sammen med formand for foreningen Nykredit Nina Smith Foto:

Professor Nina Smith er som ventet onsdag aften blevet valgt som formand i Foreningen Nykredit, der ejer hovedparten af Nykredit-koncernen. Samtidig er det besluttet at sende 600 mio. kr. til Totalkredit. Penge, der angiveligt skal komme kunderne til gode.

Totalkredit vil i løbet af den kommende tid modtage 600 mio. kr., der skal gavne selskabet og i sidste ende kunderne. Det blev besluttet onsdag aften.

Beslutningen blev taget på et ordinært repræsentantskabsmøde i Foreningen Nykredit, der ejer hovedparten af Nykredit-koncernen, som datterselskabet Totalkredit er en del af.

Pengene udbetales til Totalkredit, når Nykredit-koncernen børsnoteres, dog senest den 1. juli 2017.

»I aften har repræsentantskabet givet sin opbakning til, at Foreningen Nykredit yder et tilskud på 600 mio. kr. til Totalkredit til gavn for virksomheden og kunderne. Det er jeg meget glad for. Nykredit-koncernen bliver en unik børsnoteret virksomhed med en forening som majoritetsaktionær. Det giver fordele for virksomheden og kunderne, og det er det, vi viser med dette tilskud til Totalkredit,« udtaler Nina Smith, der er ny formand i Foreningen Nykredit, i en meddelelse.

nykredit

Det er op til Totalkredit selv at træffe beslutning om den konkrete anvendelse af tilskuddet. Dette vil der blive informeret nærmere om efter et bestyrelsesmøde i Totalkredit torsdag.

Foreningen Nykredit oplyser, at selve tilskuddet vil blive finansieret ved låneoptagelse og/eller et salg af en del af Foreningen Nykredits aktier i Nykredit Holding A/S.

Repræsentantskabet har på mødet onsdag aften også vedtaget en række ændringer af vedtægterne.

»Vi har slået fast, at det kræver repræsentantskabets opbakning at ændre på Foreningen Nykredits majoritetsejerskab af Nykredit-koncernen. Det betyder, at foreningen vil modtage hovedparten af udbyttet fra Nykredit-koncernen,« siger Nina Smith i meddelelsen.

gert


Som ventet blev Nina Smith på samme møde valgt til Foreningen Nykredits bestyrelse, der har konstitueret sig med Nina Smith som formand.

»Jeg er meget glad for den store tillid, repræsentantskabet og bestyrelsen har vist mig. Både Foreningen Nykredit og Nykredit-koncernen står over for store forandringer de kommende år. Nykredit-koncernen skal børsnoteres, fordi en børsnotering kan sikre, at Nykredit-koncernen fortsat kan låne ud i hele Danmark og understøtte vækst og beskæftigelse. Det betyder, at Foreningen Nykredit også skal have en ny og anderledes rolle. Fremover vil repræsentantskabet skulle tage stilling til fordelingen af udbyttet fra Nykredit. Samtidig skal vi have skabt et mere moderne demokrati i Foreningen Nykredit. Det er opgaver, jeg ser meget frem til at tage fat på,« siger Nina Smith i meddelelsen.

Nykredit direktør møder utilfredse kunder Michael Rasmussen

Følgende repræsentantskabsmedlemmer er valgt til bestyrelsen i Foreningen Nykredit:

Nina Smith (formand)
Hans Bang-Hansen (næstformand)
Michael Demsitz
Steffen Kragh
Anders C. Obel
Bettina Egerland
Merete Eldrup
Per W. Hallgren

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen