Berlingske Business

Fjerritslevs Gordon Gekko

Adm. Direktør Finn Strier Poulsen EBH Bank
Arkiv Foto:

Finn Strier Poulsen, tidligere direktør for EBH Bank, er tiltalt for kursmanipulation sammen med Sparekassen Himmerlands tidligere chef.

»Jeg er bundulykkelig over, hvad der er sket, og kan kun udtale min dybe beklagelse over for bankens aktionærer og lokalsamfundet, som har lidt så store tab,« sagde Finn Strier Poulsen til Nordjyske i november. Men så heller ikke meget mere. Trods tiltale for kursmanipulation, erstatningssag for flere hundrede millioner kroner og flere sager om økonomisk kriminalitet under efterforskning, har den tidligere bankdirektør ikke haft trang til at forklare sig yderligere.Finn Strier Poulsen kender stadig folk, der vil lege med ham. Gecco-partnerne er dels hans søn, Anders Strier Poulsen, dels forretningsmanden Niels Martin Nielsen, som Finn Strier Poulsen indtil for nylig har ejet en dyr lejlighed i Hellerup sammen med, og som er direktør for Kimini Holding. Tredje partner er Thisted-erhvervsmanden, Francois Grimal, der er direktør for trappeproducenten Dolle A/S og sommerhusudlejningsfirmaet FG ApS, som begge er forholdsvis velbeslåede. Femte mand er Kim Michael Nielsen, som driver IT-konsulentfirmaet Venzo, hvor Finn Strier Poulsen en kort periode sad i bestyrelsen. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvad Gecco Partner beskæftiger sig med.

Et fingerpeg om hans selvopfattelse findes måske i navnet på det nye selskab, som han sammen med flere partnere stiftede sidste forår. Gecco Partners, hedder firmaet. OK, den rå filmkapitalist Gordon Gekko fra Wall Street i Michael Douglas’ skikkelse staves med »k« og ikke »c« men associationen er stærk. Om Finn Strier Poulsen ligesom Gordon Gekko tager en mulig fængselsstraf og senere fandenivoldsk vender tilbage for at begynde på ny med sine Gecco-partnere, må tiden vise.

I går startede en central retssag i EBH-komplekset ved Retten i Hjørring, hvor Finn Strier Poulsen nægtede sig skyldig i grov kursmanipulation ligesom forhenværende bankdirektør i Sparekassen Himmerland, Svend Jørgensen. Men Bagmandspolitiet mener, at kursen på aktierne i Sparekassen Himmerland i en periode i 2008 blev holdt kunstigt oppe efter aftale mellem de to, og fremlagde i går flere afslørende telefonsamtaler i retten.

Strier Poulsens partnere

Kort efter sin fratræden som bankdirektør var Finn Strier Poulsen i en periode direktør og konsulent for en kriseramt møbelfabrik NJA Møbler i Thisted. I dag er virksomheden gået konkurs, og i foråret 2012 gik Finn Strier Poulsen i landflygtighed fra Nordjylland. Siden marts har han haft adresse i Helsingør, hvor han bor til leje i en strandvejsvilla i anden række til vandet. Finn Strier Poulsen står fortsat som ejer af sin gamle villa på Tennisvej i Fjerritslev. Det var her, bankdirektøren angiveligt gav sin tandlægenabo et aktietip over hækken, som siden bragte ham i politiets søgelys ligesom andre Fjerritslev-borgere.

Ved fyringen af Finn Trier Poulsen fra EBH lavede bestyrelsen med formand Egon Korsbæk i spidsen en aftale, der sikrede Finn Strier 42 mio. kr. frem til pensionstiden. Egon Korsbøl satte stor pris på sin direktør:

»Du har været ved roret i banken i knap 20 år. Gennem tiden har du stået for mange genistreger, der er blevet til succes for både bank og Han Herred,« sagde bestyrelsesformanden ved Finn Striers 50 års fødselsdag i 2007. Bankens nye bestyrelsesformand Jørn Astrup Hansen, som blev indsat af Finansiel Stabilitet, var mindre begejstret. Han nægtede at følge aftalen, og Finn Strier Poulsen har siden anlagt voldgiftssag med krav om 23 millioner kroner.B

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen