Berlingske Business

Finanstilsynet advarer mod Bitcoin

pix_bitcoin
Bitcoins er ifølge EU's bankmyndighed og Finanstilsynet en risikabel valuta at handle med. Foto:

Sammen med den fælleseuropæiske bankmyndighed, EBA advarer Finanstilsynet nu forbrugerne mod virtuelle valutaer som Bitcoin.

Der er store risici forbundet med at købe, sælge og handle med virtuelle valutaer som Bitcoins.

Sådan lyder advarslen til forbrugere nu fra Den Europæiske banktilsynsmyndighed EBA, med opbakning fra Finanstilsynet.

I deres advarsel gør Finanstilsynet og EBA forbrugerne opmærksomme på, at der er en lang række faldgruber ved at handle med virtuelle penge som Bitcoins.

De nævner blandt andet, at man risikerer at blive bestjålet på de handelsplatforme, der findes på nettet. Og at det kan være svært at veksle virtuel valuta tilbage til rede penge.

»Du har ingen sikkerhed for, at du også fremover kan bruge virtuel valuta som betalingsmiddel, eller at du kan veksle tilbage til reel valuta,« lyder det i en pressemeddelelse fra Finanstilsynet.

Bitcoins har længe været en omstridt valuta. De elektroniske penge bliver i vid udstrækning brugt på sociale netværk og til onlinespil. Men ifølge myndighederne er de også særligt udbredt i kriminelle netværk, fordi de ikke kan spores på samme måde som almindelig valuta.

Den seneste tid har Bitcoins været under særlig bevågenhed, blandt andet fordi de kinesiske myndigheder har advaret mod valutaen, hvilket har fået kursen på den virtuelle valuta til at falde drastisk. 

pix-Bitcoinlogo

EBA og Finanstilsynet henviser også til faren for voldsomme kursudsving i deres advarsel.

»Værdien af dine virtuelle valutaer kan ændre sig meget hurtigt og kan i princippet falde til nul.«

Finanstilsynet har vurderet, at virtuel valuta ikke er omfattet af den gældende finansielle regulering i Danmark. Det betyder også, at tilsynet i et konkret tilfælde har godkendt, at et selskab ikke skal have nogen tilladelse for at kunne etablere sig her i landet med henblik på at drive virksomhed ved at veksle såkaldt virtuel valuta med almindelig valuta.

»Som baggrund for afgørelsen har Finanstilsynet vurderet, at aktiviteten hverken kunne betragtes som udstedelse af elektroniske penge, udbud af betalingstjenester, valutaveksling, modtagelse af indlån eller fondsmæglervirksomhed, og at aktiviteten derfor ikke er omfattet af den finansielle regulering,« skriver Finanstilsynet.

Bitcoin er den mest udbredte virtuelle valuta, andre mindre kendte er LiteCoin, ZeroCoin og Linden Dollars.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen