Berlingske Business

FIH tabte 291 mio. kr. i første halvår

FIH tabte 291 mio. kr. i første halvår - 1
Foto:

Erhvervsbanken FIH, der er ejet af den skandaleramte islandske Kaupthing Bank, tabte i første halvår 291 mio. kr. efter nedskrivninger på 832 mio. kr. på dårlige kunder.

Resultatet for andet kvartal i FIH koncernen endte på 6 mio. kr. hvilket var en fremgang på 303 mio. kr. i forhold til første kvartal, men en tilbagegang på 154 mio. kr. i forhold til andet kvartal sidste år.

Nettorente- og gebyrindtægterne er steget fra 278 mio. kr. i første kvartal til 399 mio. kr. i andet kvartal. Nettoresultatet for halvåret på -291 mio. kr., og det anses for utilfredsstillende, noterer koncernen.

- Resultatet for første halvår er præget af høje nedskrivninger, herunder øgede nedskrivninger i forbindelse med Det Private Beredskab. Omkostningerne til Det Private Beredskab beløber sig i første halvår til i alt 266 mio. kr., hvoraf 159 mio. kr. vedrører garantiprovisionen, mens der er hensat 107 mio. kr. til tab. Herudover er periodens resultat påvirket af engangsomkostninger på 75 mio. kr. i forbindelse med restruktureringen i januar, forklarer FIH koncernen.

FIH har fået forstærket sit kapitalgrundlag som følge af optagelse af hybrid kernekapital på 1,9 mia. kr. fra staten og har en solvens på 13,8 procent.

Likviditeten karakteriseres som stærk og er på 28,2 mia. kr. Herudover har FIH modtaget garantitilsagn fra Finansiel Stabilitet med en ramme på 50 mia. kr. Forventningerne til hele året fastholdes på "i niveauet 100 mio. kr. efter skat".

Koncernen har reduceret sine udlån i forhold til første halvår i 2008 med ca. 8 mia. kr. fra 76,1 mia. kr. til 68,3 mia. kr.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen