Berlingske Business

EU indleder undersøgelse af statsstøtte til Vestjysk Bank

Vestjysk Bank
Foto:

EU-Kommissionen har indledt en tilbundsgående undersøgelse for at vurdere, om støtte ydet af Danmark til Vestjysk Bank er forenelig med EU's statsstøtteregler.

Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse fredag middag, og Vestjysk Bank har efterfølgende udsendt sin egen meddelelse om undersøgelsen.

Kommissionen vil navnlig undersøge, om Vestjysk Banks omstruktureringsplan vil genoprette bankens langsigtede rentabilitet uden samtidig at fordreje konkurrencen urimeligt.

Tilbage i april 2012 godkendte Kommissionen op til 8941 mio. kroner i midlertidig statsstøtte til Vestjysk Bank, indtil der var indsendt en passende omstruktureringsplan for Vestjysk Bank.

Danmark har indsendt en foreløbig omstruktureringsplan for Vestjysk Bank, der senest blev ændret i juni 2015. Kommissionen vil vurdere planen på grundlag af de regler for statsstøtte til banker under finanskrisen, der var gældende i 2012, da støtten blev ydet.

- Kommissionen er på nuværende tidspunkt bekymret for, om omstruktureringsplanen vil være tilstrækkelig til at sikre genoprettelse af bankens langsigtede rentabilitet. Kommissionen vil også vurdere, om banken og dens ejere bidrog tilstrækkeligt til omstruktureringsomkostningerne, og om der er truffet passende foranstaltninger for at minimere den konkurrencefordrejning, som statsstøtten har forårsaget, skriver EU-Kommissionen i meddelelsen.

Kommissionen vil nu gennemføre en nærmere undersøgelse for at afdække, om bekymringen er berettiget. Undersøgelsen giver også andre interesserede parter mulighed for at fremsætte bemærkninger til de vurderede foranstaltninger, uden at det foregriber sagens udfald, lyder det fra EU-Kommissionen.

Vestjysk Bank oplyser, at den via Erhvervs- og Vækstministeriet har været i løbende dialog med EU-Kommissionen om statsstøtten.

Den udgjorde i alt 7142 mio. kr. og omfattede en kapitalforhøjelse, hvor staten deltog med 167 mio. kr., en lettelse af den solvensmæssige kapitalbelastning gennem salg af sektoraktier for 175 mio. kr. samt garantistillelse for 6.800 mio. kr.

Garantierne blev tilbagebetalt i starten af 2015, halvandet år før ordinært udløb, oplyser Vestjysk Bank.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen