Berlingske Business

Engberg afleverer et Nykredit i moderat vækst

Engberg_Nykredit_Business
Nykredits koncernchef Peter Engberg Jensen overlader med udgangen af august posten til Michael Rasmussen, tidligere administrerende direktør i Nordea Danmark. Foto:

Finanskoncernen Nykredit lukker første halvår med en bundlinje på 1,7 milliard kroner.

Peter Engberg Jensen giver Nykredit videre til sin efterfølger med resultat på 1,7 milliard kroner på bundlinjen - helt på linje med samme periode sidste år.

Beholdningsindtjeningen dykker til 999 millioner kroner fra 1,5 milliard kroner i samme periode sidste år.

Basisindtægterne stiger med otte procent til 5 milliarder kroner, mens nedskrivningerne er på samlet 929 millioner kroner for hele koncernen - godt 60 millioner kroner mindre end samme periode sidste år.

»Den positive trend i Nykredits forretningsudvikling er fortsat gennem 1. halvår 2013, og vi har de rigtige fortegn på udviklingen i de enkelte poster. De samlede basisindtægter er vokset med godt 8 procent, omkostningerne reduceret med 2 procent, og nedskrivningerne er faldet til 929 millioner kroner eller 0,08 procent af det samlede udlån,« siger Peter Engberg Jensen, som afløses at Nordeas tidligere landedirektør Michael Rasmussen 1. september.

Nykredit melder om en fortsat afdæmpet efterspørgsel på udlån.

Realkreditvirksomheden øger dog basisindtægterne af forretningsdriften med fem procent til 3,4 milliarder kroner som en kombination af et større udlån og hævede priser.

Nykredit Bank, der er Danmarks fjerdestørste, lukker første halvår med et resultat på 431 millioner kroner - 201 millioner kroner mere end efter første halvår 2012 på trods af, at basisindtjeningen af forretningsdriften falder med syv procent.

»Faldet skyldes især færre indtægter fra mindre og mellemstore erhvervskunder, og at Nykredit Markets havde lavere aktivitet. Øvrige forretningsenheder under ét lå på niveau med første halvår 2012,« skriver Nykredit Bank i regnskabet.

Faldet i nedskrivningerne til 929 millioner kroner på koncernniceau dækker over et fald i bankens nedskrivninger og en øget nedskrivning på realkreditten. Banken nedskriver med 166 millioner mod 248 millioner kroner i første halvår 2012, mens realkreditvirksomheden øger nedskrivnignerne med 20 millioner kroner til 763 millioner.

Nykredit arbejder på at løfte sin egenkapital i forhold til de forventede myndighedskrav. Koncernens samlede egenkapital er på 58,6 milliarder kroner efter første halvår. Det er 1,7 milliard kroner mere end i første halvår sidste år.

»Nykredits kapitalgrundlag er stærkt, og egenkapitalen udgør 58,6 milliarder kroner. Udviklingen i første halvår 2013 er et skridt på vejen mod de 70 milliarder kroner i egenkapital, som nye kapitalregler forventes at ville kræve af Nykredit i 2019 med det nuværende forretningsgrundlag,« siger Peter Engberg Jensen.

I Totalkredit, som er realkreditlån formidlet gennem lokale pengeinstitutter, trykkes bundlinjen af en faldende beholdningsindtjening samt øgede omkostninger til supplerende sikkerhedsstillelse for SDO-finansieret udlån, så periodens resultat bliver på 222 millioner kroner mod 259 millioner kroner i samme periode sidste år.

Totalkredit henter ellers stigende basisindtægterne på forretningsdriften, som løftes med 31 millioner kroner til 869 millioner på baggrund af et øget udlån og hævede bidragssatser. Nedskrivningerne reduceres til 245 millioner kroner fra 331 millioner kroner i samme periode sidste år.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen