Berlingske Business

Djurslands Bank leverer flot 2015 - men venter svagere 2016

Djursland Bank

Djurslands Bank rammer i mål i 2015 med et basisresultat, der var højere, end hvad banken havde regnet sig frem til tidligere.

Således landede banken på et basisresultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat på 113,7 mio. kr. mod de 95-110 mio. kr., som banken opjusterede til ved halvårsregnskabet, fremgår det af årsregnskabet tirsdag eftermiddag.

Til sammenligning lå det tal på 99,1 mio. kr. i 2014.

Selv om 2015 endte bedre end ventet, er forudsigelserne omkring 2016 dog noget mere varsomme. Her venter Djurslands Bank et basisresultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i intervallet 75-90 mio. kr.

Det er blandt andet nedskrivninger på landbruget, der hiver i den forkerte retning for banken, fremgår det i regnskabet. I 2015 havde banken nedskrivninger for 42,2 mio. kr. mod 42,5 mio. kr. året før.

Og selv om banken generelt venter øget vækst i samfundsøkonomien, hænger krisen fortsat fast hos mange kunder, og derfor vil efterspørgslen efter udlån stadig være lav.

- Eftervirkningerne af den finansielle og økonomiske krise forventes fortsat at påvirke den generelle holdning til øget opsparing, og banken forventer derfor fortsat en generel vækst i indlånene, skriver banken i regnskabet.

- Med baggrund i den lave vækst i efterspørgslen på udlån forventes konkurrencen i sektoren yderligere øget, og bankens rentemarginal forventes derfor at være faldende over året. Hertil kommer, at den meget lave obligationsrente vil medføre, at bankens afkast af værdipapirbeholdningen vil blive på et lavere niveau, fortsætter Djurslands Bank.

Banken venter også højere omkostninger på grund af åbningen af nye filialer og dermed et større antal ansatte i banken.

Banken nåede i 2015 et resultat før skat på 73,4 mio. kr. mod 70,2 mio. kr. året før. Efter skat blev det til 58,8 mio. kr. mod 57,1 mio. kr. i 2014.

Djurslands Bank foreslår udbetaling af et udbytte på 6 kr. per aktie for regnskabsåret 2015. Udbyttet, der først skal godkendes på den ordinære generalforsamling i banken, svarer dermed til knap 28 pct. af nettooverskuddet for sidste år.

Djurslands Bank-aktien falder tirsdag eftermiddag 0,6 pct. til 230 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen