Berlingske Business

Direktør dømt for at hvidvaske 40 millioner i vekselbureau

dom
Direktøren for et vekselbureau i København er mandag fundet skyldig i at have hvidvasket 40 millioner kroner, der kom fra hashsalg. Pengene blev vekslet fra kroner til euro.

63-årig direktør skal fire år i fængsel for hvidvask af narkopenge. Han anker dommen. Hans søn er frifundet.

Direktøren for et vekselbureau i København er mandag fundet skyldig i at have hvidvasket 40 millioner kroner, der kom fra hashsalg. Pengene blev vekslet fra kroner til euro.

Manden, der er 63 år, skal fire år i fængsel. Hans 27-årige søn, der også var tiltalt, blev frifundet.

»Retten har fundet, at direktøren havde kendskab til det, der skete, mens den ikke fandt det bevist, at hans søn havde kendskab til vekslingen,« siger anklager Andreas Christensen, Københavns Politi.

Selve kontoret, New Travel And Exchange, skal betale en bøde på 40 millioner kroner.

Anklagen lød på hæleri af særlig grov beskaffenhed og under særdeles skærpende omstændigheder.

Vekslingerne blev lavet for to navngivne mænd, der får deres sager behandlet særskilt ved retten.

jagland

Direktøren, Mohamad Esmaeil Al-Karbalaie, er dømt for at have vekslet det store beløb, selv om han vidste eller burde vide, at pengene kom fra hashsalg eller anden kriminalitet.

Anklagemyndigheden havde fastsat beløbet til knap 45 millioner kroner, men retten mener, at det var 40 millioner kroner, der var vekslet.

Anklager Andreas Christensen havde også krævet direktøren dømt for forsøg på hæleri ved at veksle 68 millioner kroner fra flere uidentificerede kunder.

I dette forhold blev han dømt for at have forsøgt veksling af mindst 40 millioner kroner.

Anklagemyndigheden er "overordnet set" tilfreds med afgørelsen.

»Der er tale om meget store beløb, som efter vores efterforskning at dømme kommer fra kriminalitet, og jeg er glad for, at retten er enig med os i det,« siger Andreas Christensen.

Sønnen havde en overordnet stilling i vekselbureauet, men trods det mener retten ikke, at han kendte til vekslingerne.

»Retten mente, at direktøren kendte til det, mens det ikke var bevist, at sønnen var bekendt med, hvad der foregik,« siger anklageren.

Direktøren ankede sin dom på stedet, mens selskabets advokat udbad sig betænkningstid, med hensyn til om bøden også skal ankes.

Danske Bank sigtes for hvidv

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen