Berlingske Business

"Det har nogle enorme menneskelige omkostninger for min klient"

Byret er klar med dom i sag mod bankchefer
Arvid Andersen, forsvarer for Finn Strier Poulsen (tv) og Andro Vrlic, forsvarer for Henrik Sylvester Larsen foran retten i Hjørring onsdag d. 1 juli 2015. Foto:

Bagmandspolitiets beslutning om at anke frifindelsen af syv finansfolk i EBH-sgen møder kritik fra en af de tiltaltes forsvarer.

En tur i Vestre Landsret og to år mere med en uafklaret sag. Det er, hvad der venter syv tiltalte i EBH-sagen, efter at Bagmandspolitiet onsdag har anket byrettens frifindelse af syv tiltalte i den højprofilerede kursmanipulationssag, der har EBH Banken som omdrejningspunkt.

Henrik Sylvester Larsen var investerings- og likviditetschef EBH Bank, og han er en af de tiltalte, som blev frifundet for to uger siden i Byretten i Hjørring, men som nu må indstille sig på en tur i landsretten. Nyheden modtages med ærgrelse.

»Jeg er meget overrasket over, at de vælger at anke over for min klient,« siger Andro Vlric, forsvarer for Henrik Sylvester Larsen.

»Min klient var involveret i de to tidligere sager, som frifandt ham i samtlige anklagepunkter. Sagerne drejer sig om transaktioner fra 2007 og 2008, og man har brugt enormt mange ressourcer på at forfølge min klient. Så min holdning er den, at efter to sagskomplekser, han er blevet frifundet i - og en tredje sag, som han er blevet frifundet i Byretten i - jamen så var min forventning, at man var stoppet her,« siger Andro Vlric.

»Det har nogle enorme menneskelige omkostninger for ham. Nu kan han indstille sig på, at der måske skal bruges 30 retsdage igen, og at der går to år, før der kommer en afgørelse,« siger Andro Vlric.

Bagmandspolitiet har forudset, at EBH-sagen formentlig bliver berammet i 2016 i Vestre Landsret.

»Jeg tror, at det først bliver anden halvdel af 2016, at den kommer for, og så vil den køre henover vinteren 2017. Og der skal vi så behandle transaktioner foretaget i 2007 og 2008 - altså 10 år senere. Set i lyset af de frifindelser, der allerede har været, så synes jeg, at man skulle have droppet sagen mod min klient. Jeg er dybt overrasket over beslutningen,« siger Andro Vlric.

Bagmandspolitiet valgte at anke syv ud af otte frifindelser. Den ottende var Egon Korsbæk, tidligere bestyrelsesformand i EBH Bank.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen