Berlingske Business

Danske Banks gulddreng: »Jeg er udstyret med store ører og har tænkt mig at bruge dem«

billede jacob aarup
Jacob Aarup-Andersen bliver ny økonomidirektør i Danske Bank pr. 1. april 2016. Foto:

Danske Banks kommende økonomidirektør, 37-årige Jacob Aarup-Andersen, har haft en kometkarriere i den finansielle sektor, men han går ydmygt ind til den næste store opgave i Danske Bank.

37-årige Jacob Aarup-Andersen har haft noget af en kometkarriere, og kan nu se frem til at blive den næste økonomidirektør i Danske Bank, når han overtaget stillingen fra den erfarne Henrik Ramlau-Hansen pr. 1. april 2016.

På trods af rosende ord fra alle sider, er det alligevel en ydmyg Jacob Aarup-Andersen, der går ind til den nye opgave, hvor han vil lytte og lære meget. Det fortæller han til Berlingske Business i et interview om jobskiftet.

 Jacob Aarup-Andersen

Jacob Aarup-Andersen havde gang i en ekstremt lovende karriere i Londons finansielle miljø, blandt andre hos Goldman Sachs, men af hensyn til familien rykkede den unge bankmand i 2012 hjem til Danmark og en stilling i først Danske Capital, inden han fik stillingen som økonomidirektør i Danica Pension.

Her har han på kort tid gennemført store ændringer, bl.a. hentet stærke investeringsfolk som Jesper Langmack og Poul Kobberup fra konkurrenten PFA Pension. Nu rykker han snart videre op i systemet og bliver en del af direktionen i Danske Bank som ny økonomidirektør.

Hvordan ser du på den mulighed, du får her i dit nye job?

»Jeg synes, at det er ekstremt spændende. Det er en stor ære at få lov til at løfte arven efter Henrik (Ramlau-Hansen, red.). Det er drømmejobbet for et menneske som mig, og jeg overtager en stærk organisation, hvilket er rigtigt vigtigt for mig, og en bank, der er i væsentlig bedre finansiel form, end da Henrik trådte til. Så det er en stærk platform, jeg går ind til. Og så har jeg meget stor respekt for det ansvar, der følger med. Det er en kompleks og stor organisation og en meget stor forretning generelt, så jeg vil gå meget ydmygt til opgaven. Der er et meget stort potentiale i Danske Bank, som jeg glæder mig til at være med til at folde ud sammen med den øvrige direktion. Vi er i gang med en spændende transformation mod at blive meget mere kundeorienteret og samtidig skabe en mere simpel og effektiv bank til fordel for både kunderne og aktionærerne, så det er en rejse, som jeg er meget enig i, og som jeg glæder mig til at bidrage til sammen med den øvrige direktion. Der er udstukket en strategisk retning, som jeg synes er rigtigt spændende.«

Hvad kan du lære af Henrik Ramlau-Hansen?

»Henrik er ekstrem skarp analytisk og utrolig intelligent. Han er meget grundig i sit arbejde og har bygget en stærk organisation op, så han har en meget stærkt kompetence på det faglige niveau. Udover det kan jeg forhåbentlig i løbet af det næste tre-fire måneder lære rigtigt meget om organisationen, processer, systemer og strukturer fra ham. Jeg er udstyret med store ører og har tænkt mig at bruge dem rigtigt meget de næste par måneder i forhold til at lære så meget som muligt, inden jeg officielt overtager den 1. april.«

Du har i din forholdsvis korte tid i Danica Pension stået bag store ændringer. Kommer vi til at se lige så store ændringer fra din hånd, når du rykker over i din nye stilling?

»Det er alt for tidligt at komme med store udmeldinger om det ene og det andet. Jeg glæder mig bare til at komme i gang her efter nytår. Jeg starter jo i en stedfortrædende rolle fra 1. januar, så de næste 5-6 uger drejer det sig selvfølgelig om Danica i stor stil, men så glæder jeg mig til at komme i gang 1. januar og arbejde sammen med Henrik i et par måneder og få det ind under neglene. Men man får ikke store grandiose statements ud af mig i dag. Det ville være arrogant, synes jeg. Jeg skal ind og lære så meget som muligt og lytte rigtigt meget, og så kan jeg forholde mig til det, når jeg sidder ordentligt i stolen. Alt andet vil være præmaturt.«

Hvor skal Danske Bank være om tre år, for at du er tilfreds?

"Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg skal ikke til at udstede nogle målsætninger af den slags. Som sagt er vi på en super spændende rejse, som vi har været over de seneste år, og der er stadig rigtigt meget potentiale i den her forretning.«

Danske Bank meldte ud torsdag, at koncernen opretter en ny enhed kaldet Wealth Management, der skal samle Danica Pension, Danske Capital og dele af personal banking i Danske Bank.

I hvor høj grad har du været med til at udvikle den idé med at oprette den nye Wealth Management-enhed?

»Det er jo en gruppeidé. Det er Thomas Borgen (adm. direktør, red.) og Tonny Thierry, (bankdirektør med ansvar for personal banking og midlertidig chef for Wealth Management, red.), der står i spidsen her, og der er ingen tvivl om, at det er en logik, som vi alle sammen løber ind i. Vi kan alle se de her megatrends og demografiske trends, der gør, at det her er et ekstremt attraktivt marked (for pension, formue- og kapitalforvaltning, red.). Så Wealth Management-enheden støtter hele direktionen op om. Hvor ideen er opstået, ved jeg ikke, men det er selvfølgelig et projekt, det er drevet af den øverste ledelse i Danske Bank med Thomas i spidsen og Tonny som leder af det.«

gulddreng

Hvad ser du som de største problemstillinger for banksektoren i de kommende år?

»Der er ingen tvivl om, at vi som sektor står over for en digital udfordring. Vi er nødt til at være exceptionelt fokuserede på det digitale og dermed sørge for, at vi er relevante for kunderne. For mig starter og slutter alt med kunderne, og vi er lige nu midt i en kolossal transformation af den finansielle sektor. Der har vi som organisation været gode til at arbejde meget innovativt med den digitale agenda, og det er en udfordring, som vi som sektor står over for. Man kan ikke bare stå stille og håbe, at den går væk. Det handler om hele tiden af være innovative, og der har vi indtil videre formået at gøre det rigtigt godt med ting som MobilePay.«

Du var spået en meget lovende karriere i London, men rykkede hjem primært af hensyn til familien. Kan du sige noget om, hvad du har af personlige ambitioner?

»Jeg har ikke andre ambitioner, end at det her er drømmejobbet for mig. Det vil være arrogant for mig at tale om noget som helst andet. For mig drejer det sig om én ting; at jeg skal holde snuden i sporet og levere varen i det nye job, og for mig er det drømmejobbet. Det her er et kolossalt job og en kolossal udfordring, og det er mit eneste fokuspunkt.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen