Berlingske Business

Danske Bank vil låne milliarder på statsgaranti

Danske Bank vil låne milliarder på statsgaranti - 1
Danske Bank vil udnytte statsgarantien til at sikre lav rente på interntionalt obligationslån. Foto:

Danske Bank planlægger at udstede internationale obligationer for et milliardbeløb under den statslige bankgaranti, erfarer Business.dk.

Formentlig i næste uge vil Danske Bank sælge obligationer for et milliardbeløb, der vil være dækket af den statslige bankgaranti for alle lån til de danske banker. Det vil være den første internationale obligationsudstedelse, der sker med sikkerhed i statsgarantien.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg vil obligationerne blive solgt af de globale storbanker BNP Paribas, Merrill Lynch og Royal Bank of Scotland sammen med Danske Bank selv.

Obligationer for milliarder
Ifølge Business.dks oplysninger går Danske Bank efter at der bliver tale om en såkaldt "benchmark-udstedelse", hvilket indikerer at der formentlig vil blive udstedt for omkring 1 milliard euro, eller 7,5 milliarder kr.

Det er en tilstrækkelig stor udstedelse til, at der kan etableres et effektivt marked i obligationerne, hvilket kan gøre det nemmere for Danske Bank, andre danske banker og investorerne at bedømme, hvad renten skal være på obligationerne. Den endelige størrelse på udstedelsen vil dog afhænge af investorernes appetit på obligationerne.

Lige så sikre som statsobligationer
De nye Danske Bank-obligationer vil udløbe kort inden den nuværende statsgaranti for bankindskud ophører den 30. september 2010. Dermed er obligationerne fuldt omfattet af statsgarantien, og kreditvurderingsbureauerne kan give Danske Bank obligationerne samme topkarakter som fuldgode danske statsobligationer, AAA.

Grunden til, at Danske Bank først nu udsteder en international obligation under statsgarantien er, at verdens største kreditvurderingsbureau, Standard & Poor's, først i tirsdags meddelte, at al dansk bankgæld der udløber inden 30. september 2010 får kreditkarakteren AAA. Det skyldes, at kreditvurderingsbureauerne har brugt flere måneder på at forstå den teknisk relativt komplicerede danske statsgaranti, og har skulle overbevises om, at staten rent faktisk står fuldt og fast inde for al bankgæld.

Mange udstedelser i vente
Markedsdeltagere på obligationsmarkedet venter, at en række andre banker nu også vil gå i gang med at udstede obligationer under statsgarantien, for at få bedre adgang til likviditet. Blandt andre Nykredit Bank har allerede udstedt en obligation, men det er dog sket i danske kroner.

En dansk statsobligation med udløb i november 2010 handler i dag til en effektiv rente på 2,37 procent. Det er endnu ikke klart, hvor stor merrente Danske Bank skal betale for de kommende obligationer.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen