Berlingske Business

Danske Bank opjusterer forventningerne til årets resultat

Kvartalsregnskab fra Danske Bank
ARKIVFOTO. Foto:

Danske Bank leverer et regnskab for andet kvartal, der overgår forventningerne. Samtidig opjusterer landets største bank forventningerne til årets resultat fra over 14 mia. kr. til over 16 mia. kr.

Det lave renteniveau koster Danske Bank, der især på baggrund af et kæmpe fald i nedskrivningerne alligevel formår at præstere et regnskab for første halvår, der overgår samme periode året inden. Samtidig opjusterer banken forventningerne til årets resultat med to mia. kr.

Årsregnskab fra A.P. Møller Mærsk Danske Bank

Danske Bank opnåede i første halvår 2015 et resultat af kerneaktiviteterne på 12,1 mia. kr. før skat. Efter skat blev resultatet 9,4 mia. kr., hvilket er en forbedring på 36 pct. i forhold til første halvår 2014.

Ser man alene på andet kvartal opnåede Danske Bank et nettoresultat på 4.5 mia. kr., hvilket overgik analytikernes forventningerne, der ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates lød på knap 3,8 mia. kr.

FILE USA MCDONALDS

»Vores brede forretningsmodel betød, at vi på trods af negative renter leverede et tilfredsstillende resultat for 1. halvår 2015. Resultatet skyldes høj kundeaktivitet, forbedrede makroøkonomiske forhold og faldende nedskrivninger,« siger Thomas F. Borgen, adm. direktør i Danske Bank, i forbindelse med regnskabet.

billede græsk bank

Danske Bank oplyser, at det lave renteniveau i første halvår har lagt et pres på nettorenteindtægterne, men at det blev opvejet af et fald i fundingomkostningerne - efter Danske Bank har indfriet et forholdsvis dyrt statslån - samt øget investeringsafkast og en positiv udvikling i udlån.

På den baggrund lander nettorenteindtægterne på 10,8 mia. kr. for første halvår, hvilket er det samme som i første halvår året før.

04INDThomas-Mitchell.jpg

Nettogebyrindtægterne steg med 18 pct. til 6,1 mia. kr., blandt andet efter øget kundeaktivitet i bankenhederne og en stigende lyst hos kunderne til at refinansiere realkreditlån. I alt udgjorde de samlede indtægter 23,2 mia. kr., hvilket er en stigning på seks pct.

Omkostningerne er faldet to pct. til 10,8 mia. kr. i først halvår 2015, og omkostningsprocenten er faldet til 46,4.

db

Samtidig har Danske Bank oplevet et markant fald i nedskrivningerne på kerneaktiviteterne, der faldt med hele 78 pct. til 0,3 mia. kr. Dette afspejlede en fortsat forbedring af de makroøkonomiske forhold og en forbedring af kundernes økonomi, skriver Danske Bank i regnskabet.

Egenkapitalforrentningen efter skat var 12,5 pct. p.a. mod 9,4 pct. p.a. for første halvår 2014.

aaa

»Vores underliggende forretning fortsatte den positive udvikling i takt med, at vi eksekverede vores strategi om at blive en mere kundefokuseret, enkel og effektiv bank. Vi lancerede en række innovative løsninger på tværs af vores markeder, styrkede relationerne til vores kunder og havde en fortsat positiv kundeudvikling,« siger Thomas F. Borgen.

Danske banker låner milliarder til den russiske stat

Resultatet betyder, at Danske Bank opjusterer forventningerne til årets resultat fra over 14 mia. kr. til over 16 mia. kr.

»Forventningerne til resultatet efter skat for 2015 opjusteres til over 16 mia. kr. på baggrund af højere indtægter og lavere nedskrivninger,« oplyser Danske Bank.

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen